Jeśli przy tworzeniu Krajowej Administracji Skarbowej potrzebne będą redukcje, likwidacji ulegną niektóre urzędy skarbowe, zwłaszcza małe - zapowiedział wiceminister finansów Marian Banaś.
[...]
To nas uspokoili <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Marian Banaś? Czy to Ten, który swego czasu w wywiadach (zamieszczonych też na forum) zapewniał że "redukcje - jakie redukcje, tylko emeryci odejdą" (skrót myślowy)...?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:03 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 11:34
elsinore
Marian Banaś? Czy to Ten, który swego czasu w wywiadach (zamieszczonych też na forum) zapewniał że "redukcje - jakie redukcje, tylko emeryci odejdą" (skrót myślowy)...?
Tak, tak, ten sam. Skróty myślowe są teraz w modzie: emeryci odejdą - rozumieć należy "naturalne zejście", nie będzie redukcji - każdy przecież otrzyma propozycję pracy np. w US na drugim końcu Polski, jeśli sam dobrowolnie zrezygnuje trudno mówić o jakichkolwiek redukcjach.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:04 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 11:58
To ja mam szybkie pytanko.
Czy w świetle wypowiedzi Pana Ministra, że <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Redukcja powinna dotyczyć tylko urzędów skarbowych , szczególnie tych małych - uspokajał wiceminister. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
RSK w dalszym ciągu podtrzymuje swoje poparcie dla planowanej reformy? Czy też planuje zmianę swojej "strategii negocjacyjnej"?
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:04 przez misiek05, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 12:44
To nawet nie trafiło do Rządowego Centum Legislacji (Legislacji = Komplikowania)? A jak się czytało, to miało się takie nieodparte wrażenie, że już tam było. Tam to dopiero zakręcą, chyba nawet TK nie odkręci. Ale swoją drogą, co oni tam robili (do stycznia(?) do połowy maja) w tym budynku właścicieli przyszłych niewolników. Zachorowali nie tylko na murarską, ale także cygańską chorobę. Panowie (Panie?). Na rentę! Na rentę! Inwalidzką marsz! I to czwórkami! Przed budynkiem właścicieli niewolników - zbiórkaaa! Do dwóch odlicz! Czwórki w prawo zwrot! Naprzód (na rentę inwalidzką) - MARSZ!!! :mur:
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:12 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 15:11
Michu
RSK w dalszym ciągu podtrzymuje swoje poparcie dla planowanej reformy? Czy też planuje zmianę swojej "strategii negocjacyjnej"?
Byłem na tym spotkaniu i nie słyszałem takiej wypowiedzi ze strony żadnego urzędnika MF. Oczywiście zadamy pytanie MB czy to powiedział i kiedy...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:15 przez inspektor, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 16:44
Potwierdzam inspektora.
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:16 przez Wschodnicelnik, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 17:09
wjawor
<!--quoteo(post=12708:date=16. 07. 2007 g. 16:46:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 16. 07. 2007 g. 16:46) [snapback]12708[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Wschodnicelnik, na kiedy spodziewasz się zatwierdzenia mapek? Długo leżą w biurku miłej pani.
Wschodnicelnik, jak wszyscy z MF ma teraz zasłużone wakacje. Na początek przypomnijcie sobie mapkę byłych 49 województw, nie będzie wielu korekt. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A jednak, Wschodnicelnik pracować musi, byśmy urlopować mogli my.
Wschodnicelnik, zeskanowałbyś te mapki. Jakby co zrzucimy na dyrektorów. Albo trędowatego.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
17 lip 2007, 17:52
inspektor
Byłem na tym spotkaniu i nie słyszałem takiej wypowiedzi ze strony żadnego urzędnika MF. Oczywiście zadamy pytanie MB czy to powiedział i kiedy...
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:19 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 18:40
W jednym z mazowieckich urzędów chodzą słuchy, że Łosice połączą z Sokołowem a dla Siedlec szukają "partnera".
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:20 przez Lena, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 18:55
Jak się będą nazywały takie połączone urzędy? Łącznice?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:20 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 20:11
Piszecie i piszecie, a na temat dolnośląskiego cisza. Jak ma wyglądać to łączenie Urzędów w dolnośląskim, może coś na ten temat wiecie? <_< :mur: Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:21 przez Honorata_7, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 20:22
honorata_7
Piszecie i piszecie, a na temat dolnośląskiego cisza. Jak ma wyglądać to łączenie Urzędów w dolnośląskim, może coś na ten temat wiecie? <_< :mur: Pozdrawiam.
Może dolnoślązaków ten temat nie interesuje...
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:22 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
17 lip 2007, 20:32
<!--coloro:#3333FF--><span style="color:#3333FF"><!--/coloro-->Może dolnoślązaków ten temat nie interesuje...<!--colorc--></span><!--/colorc--> Może dolnoślązaków ominie reforma KAS? :mur:
17 lip 2007, 20:36
tranqilo
Jak się będą nazywały takie połączone urzędy? Łącznice?
A ja słyszałem, że pisać się będzie DUBEL, a wymawiać BUBEL!!!
Ostatnio edytowano 18 lip 2007, 07:22 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz