Teraz jest 12 wrz 2025, 08:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 144  Następna strona
Egzamin na iks-a 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA14 lis 2007, 12:34

POSTY        22
Post Egzamin na iks-a
Z tego co wiem (info z MF) to egzaminu w tym roku nie będzie. Dopiero w 2011, wg nowych zasad.

27 paź 2010, 06:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2009, 07:10

POSTY        9
Post Egzamin na iks-a
Potwierdzam info kolegi. U mnie w kadrach również otrzymałem informację, że egzaminu w tym roku nie będzie.

27 paź 2010, 16:22
Amator

REJESTRACJA24 mar 2010, 16:07

POSTY        27
Post Egzamin na iks-a
Egzamin ma być wczesną wiosną 2011 r. - info z kadr po rozmowie z panią X

27 paź 2010, 17:35
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2009, 07:49

POSTY        21
Post Egzamin na iks-a
fideliox777                    

Potwierdzam info kolegi. U mnie w kadrach również otrzymałem informację, że egzaminu w tym roku nie będzie.

To może kolego Fideliox777 łaskawie przeprosisz za swoje posty na poprzedniej stronie gdzie nazywałeś ludzi "debilami" właśnie za to, że pisali o terminie egzaminu to co Ty teraz? Mam nadzieję, że nie braknie Ci kultury?

02 lis 2010, 09:56
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Post Egzamin na iks-a
Człowieku to sobie przeczytaj wszystkie posty wcześniej. Ile było gadki o jakiś pismach z ministerstwa. Już był podany nawet numer pisma i jego data. Były to prawdziwe informacje? Były? Ktoś sobie jaja ze wszystkich robił. I jak tego kogoś nazwać?
A dla Ciebie rada-wsadź głowę w książki i ustawy bo jak je czytasz tak jak te posty to życzę szczęścia w dalszej karierze-bo będzie Ci potrzebne.
I nie odgrzewaj starych kotletów bez związku z wątkiem bo forum  zaśmiecasz.
Pozdrawiam.

02 lis 2010, 17:45
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Egzamin na iks-a
fideliox777                    

Człowieku to sobie przeczytaj wszystkie posty wcześniej. Ile było gadki o jakiś pismach z ministerstwa. Już był podany nawet numer pisma i jego data. Były to prawdziwe informacje? Były? Ktoś sobie jaja ze wszystkich robił. I jak tego kogoś nazwać?
A dla Ciebie rada-wsadź głowę w książki i ustawy bo jak je czytasz tak jak te posty to życzę szczęścia w dalszej karierze-bo będzie Ci potrzebne.
I nie odgrzewaj starych kotletów bez związku z wątkiem bo forum  zaśmiecasz.
Pozdrawiam.

Za poprzednia wypowiedź Fideliox777 otrzymał ostrzeżenie. Jak widzę podziałało tylko częściowo.
:nonono:  Apeluję do przyszłych (i obecnych) IKS-ów o kulturę dyskusji. Wiem, że przy panującej obecnie dezinformacji MF (i nie tylko) nie jest to łatwe.
Jeśli puszczają ci nerwy to zrób herbatkę i zajmij umysł czymś mało konstruktywnym np. rozważaniem problemu kiedy powstaje obowiązek podatkowy (VAT i dochodowy) w tym przypadku (autentyk):
1. przedmiot opodatkowania - folia stretch
2. data wystawienia faktury - 28 X
3. data sprzedaży (wydrukowana fakturze) - 02 XI
4. sposób zapłaty wg faktury - gotówka
5. termin zapłaty wg faktury - 14 dni (nie określono od którego momentu)
6. innych dokumentów (w tym magazynowych, transportowych itp. brak)
:wysmiewacz:

02 lis 2010, 18:58
Początkujący
Własny awatar

POSTY        9
Post Egzamin na iks-a
Jestem przerażony tymi groźbami :blink:
Ps. Problem za banalny żeby się rozpisywać.
Do wiosny....mam nadzieję nara.

02 lis 2010, 19:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 wrz 2009, 19:22

POSTY        21
Post Egzamin na iks-a
Opublikowano nowe zarządzenie w sprawie egzaminów na iks-a: http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_dzienniki/2010/dz.urz.min.fin.nr-11-2010.pdf

13 lis 2010, 22:52
Początkujący

REJESTRACJA06 maja 2010, 18:02

POSTY        3
Post Egzamin na iks-a
Bardzo dziękuję za link do nowo opublikowanego dziennika zawierającego interesujące nas zarządzenie. Być może tym razem będzie łatwiej. Życzę wytrwałości w nauce, trafnych odpowiedzi na egzaminie.

16 lis 2010, 19:19
Zaawansowany

REJESTRACJA13 cze 2007, 06:17

POSTY        81
Post Egzamin na iks-a
Hej, czy mógłby ktoś poczęstować jakimś zbiorem materiałów do nauki? Jakieś testy z lat poprzednich być może czy inne tego typu rzeczy, które ktoś ma na dysku a chciałby się podzielić? :) Czy uczycie się tylko z samych ustaw, czy też może jakieś inne źródła?

13 gru 2010, 12:03
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA19 sie 2009, 10:10

POSTY        1
Post Egzamin na iks-a
Czy można przystąpić do egzaminu na iks'a, mając mniej niż trzyletni staż pracy w UKS? W ustawie jest mowa jedynie o powołaniu na inspektora, a nie o warunkach przystąpienia do egzaminu.

28 gru 2010, 12:21
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Egzamin na iks-a
allcest                    

Czy można przystąpić do egzaminu na iks'a, mając mniej niż trzyletni staż pracy w UKS? W ustawie jest mowa jedynie o powołaniu na inspektora, a nie o warunkach przystąpienia do egzaminu.

Słyszałem o takim przypadku, choć wątpię czy w mojej firemce było by to możliwe.

28 gru 2010, 20:53

REJESTRACJA03 lis 2010, 07:51

POSTY        10
Post Egzamin na iks-a
supersaper                    

allcest                    

Słyszałem o takim przypadku, choć wątpię czy w mojej firemce było by to możliwe.

Weszło już w życie nowe zarządzenie MF i nie ma mowy o jakiś sztucznych terminach przeniesionych żywcem z ustawy o k.s. a dotyczących samego podejścia do egzaminu. Co więcej jakbyś zauważył tendencja w ustawach idzie w kierunku dopuszczania do powołań na iks nawet osób bez egzaminu. istnieje taka opcja w dwóch wypadkach co znajdziesz w ustawie o k.s. i jej zmianach.
Ps. U mnie na wiosnę pojechała ekipa która nie spełniała, na tamten czas, warunków w liczbie kilku osób oraz cała banda tych co spełniali je już od dawna...wynik wszyscy co nie spełniali warunków zdali reszta w DUŻĄ kratę.
Morał sobie dopowiedz sam.

28 gru 2010, 21:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 14:40

POSTY        3
Post Egzamin na iks-a
tester                    

supersaper                    

allcest                    

Weszło już w życie nowe zarządzenie MF i nie ma mowy o jakiś sztucznych terminach przeniesionych żywcem z ustawy o k.s. a dotyczących samego podejścia do egzaminu. Co więcej jakbyś zauważył tendencja w ustawach idzie w kierunku dopuszczania do powołań na iks nawet osób bez egzaminu. istnieje taka opcja w dwóch wypadkach co znajdziesz w ustawie o k.s. i jej zmianach.
Ps. U mnie na wiosnę pojechała ekipa która nie spełniała, na tamten czas, warunków w liczbie kilku osób oraz cała banda tych co spełniali je już od dawna...wynik wszyscy co nie spełniali warunków zdali reszta w DUŻĄ kratę.
Morał sobie dopowiedz sam.

A czy kogoś z tej grupy powołali na iks-a, czy tylko dopuścili do egzaminu?

29 gru 2010, 16:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2013 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 144  Następna strona