Teraz jest 12 wrz 2025, 08:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 99  Następna strona
Propozycje zatrudnienia w KAS 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA13 maja 2017, 12:14

POSTY        4
Post Re: Propozycje zatrudnienia w KAS
Wcześniej mnożnik wynosił 1,4 a teraz na nowej propozycji 1,61 więc dla nas nowicjuszy jest to niewątpliwa podwyżka.
Natomiast dla pracowników starszych stażem pracy, niewiele się zmieniło, też mnożnik 1,61. W niektórych przypadkach tylko stanowisko się zmieniło.
Osoby, które nabyły prawa emerytalne dalej propozycje na czas nieokreślony.

16 maja 2017, 09:26
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:56

POSTY        127
Swiezynka91                    

Wcześniej mnożnik wynosił 1,4 a teraz na nowej propozycji 1,61 więc dla nas nowicjuszy jest to niewątpliwa podwyżka.
Natomiast dla pracowników starszych stażem pracy, niewiele się zmieniło, też mnożnik 1,61. W niektórych przypadkach tylko stanowisko się zmieniło.
Osoby, które nabyły prawa emerytalne dalej propozycje na czas nieokreślony.

A jakie to województwo ?

16 maja 2017, 10:44
Początkujący

REJESTRACJA13 maja 2017, 12:14

POSTY        4
Śląskie

16 maja 2017, 11:01
Znawca

REJESTRACJA18 lip 2016, 20:56

POSTY        232
Świeżynka, fajnie macie... W IAS Szczecin mnożnik wynosi na ten moment 1,2. A teraz związki zaproponowały 1,45 na zastępstwo. To chore, że są takie dysproporcje między województwami.

16 maja 2017, 11:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA07 paź 2016, 13:41

POSTY        34
Ta sytuacja zakrawa na skandal! W IAS w Katowicach propozycję dostali także pracownicy, którzy osiągnęli już wiek emerytalny podczas gdy w IAS w Warszawie pominięto takie osoby, co więcej ofert nie dostali też pracownicy, którzy mają od kilku do kilkunastu miesięcy do emerytury. Są nawet takie przypadki gdy propozycji nie dostały osoby, które do emerytury mają jeszcze kilka lat!  To wszystko w ramach jednej instytucji i jednej reformy...

16 maja 2017, 12:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA10 gru 2013, 12:03

POSTY        12
karolka8891                    

A czy to prawda, że w US Świnoujście dużo osób nie przyjęło warunków pracy? Niech US Świnoujście się wypowie.

Nie mam pojęcia co tam się dzieje. Ja w związku z tym że byłam na świadczeniu rehabilitacyjnym prawie rok to nie dostałam propozycji.
Tak się traktuje ludzi w tym US z długim stażem, bo prawie 18 lat.

16 maja 2017, 14:33
Początkujący

REJESTRACJA13 wrz 2010, 18:14

POSTY        4
Monia 1227.
Czy wiesz na 100% że nie dostaniesz propozycji?

16 maja 2017, 14:52

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Jeżeli chcecie się faktycznie zdziwić, to niech związki wystąpią o ujawnienie mnożników zasadniczego wynagrodzenia jakie dostali celnicy, którzy przeszli do us-ów. Skoro ochoczo ujawniano premie, to niech i to ujawnią, bez nazwisk. Gwarantuję totalny szok dla pracowników urzędów skarbowych. 1,7 to przy nich wręcz ochłapy?

16 maja 2017, 15:14
Zaawansowany

REJESTRACJA02 kwi 2017, 00:50

POSTY        86
zygzak1980                    

Osoby na zastępstwo np. pracujące od 5 miesięcy dostały 1,61 (wcześniej miały mnożnik w granicach 1,4) dla nich podwyżka ok. 400 brutto

Swiezynka91                    

Wszyscy pracownicy i ci na zastępstwo, i ci z prawami emerytalnymi dostali w ubiegły piątek 12.05 nowe propozycje pracy, bez wyjątku.

Dalej na zastępstwo te propozycje? A co z osobami, które te osoby zastępowały? Też dostały propozycje?

16 maja 2017, 16:29
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Jak u Was (w UCS) wygląda sprawa stanowisk?
u nas mniej więcej tak:
st. referendarz- kontroler
komisarz- starszy kontroler
starszy komisarz- ekspert skarbowy
inspektor ks- starszy ekspert skarbowy
Nieliczni starsi komisarze dostali starszego eksperta skarbowego.

16 maja 2017, 16:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA07 gru 2015, 18:22

POSTY        2
zed 77
W jakim ucs tak macie ? Czy już dostaliście propozycje podaj jak możesz szczegóły -  bo z tego co mi się obiło o uszy to do piątku mają w części ucs dawać propozycje  :D

16 maja 2017, 16:52
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
Tak jak podałem (w sprawie stanowisk). Mnożnik najmniejszy to 1,61. Kto miał więcej z pracowników to został przy takim samym mnożniku co miał. Iksy- podniesiono płacę zasadniczą ale oberwali kontrolerski.

16 maja 2017, 17:13
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Poradka1                    

Pracuję w US ponad 30 lat. Nie posiadam wyższego wykształcenia, więc niestety zaproponowano mi stanowisko kontrolera rozliczeń, pomimo wcześniejszego, starszego komisarza skarbowego. Czuję się rozżalona, bo ciężko pracowałam przez te wszystkie lata, przez ostatnie 20 w orzecznictwie. Nie mogę pogodzić się z tym, że większe znaczenie ma posiadanie wyższego wykształcenia w jakimkolwiek kierunku, niż zdobyte w pracy doświadczenie i wiedza. Zamierzam zwrócić się do ,,swojego" dyrektora o weryfikację propozycji. Gdy to nie poskutkuje, mam zamiar dochodzić swego w sądzie.
W związku z tym mam prośbę do Was - napiszcie o znanych przypadkach, albo swoich, gdy pomimo braku wyższego wykształcenia, degradacja nie nastąpiła. A jeśli nastąpiła, to do jakiego stanowiska.
Nie znajduję też uzasadnienia dla argumentacji, że § 2 rozporządzenia zmieniającego rozporządzenie w sprawie określenia stanowisk... nie może mieć zastosowania w takich przypadkach.

Normalna reakcja. Ale zanim to zrobisz, to zastanów się czy to warte Twojego zdrowia.
Przede wszystkim to nie ma związku z mnożnikiem. A status? Że tylko "kontroler rozliczeń", a nie np. starszy ekspert? Jak pisał poeta "what's the name"? To co nazywamy różą pod inną nazwą też by pachniało. :D

16 maja 2017, 17:18

REJESTRACJA19 lut 2008, 14:23

POSTY        429
Słyszałem o wskaźnikach 2,5 -2,8 dla tych co przeszli od tych, co o swoje upominali się protestując. Nie jak masa skarbowa ze wskaźnikami 1,6 - 1,7. No ale tu się kłania dostęp do informacji publicznej :)

16 maja 2017, 17:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1376 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 99  Następna strona