Teraz jest 11 wrz 2025, 16:22

Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 94  Następna strona
Wybory AD 2007 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...)... może "Gosiu" chce zostać szpiegiem... ??! (...)

Może Jacek Kurski albo posłanka Sobecka...

Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 14:20 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

09 wrz 2007, 14:18
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

a kto będzie oceniał czy tatuaż jest "szpecący" czy "zdobiący", Macierewicz? :rotfl:

Oj! Zoltar.
Przecież to od razu będzie widać! Jak będzie napis: "kocham PiS" to zdobiący, a jak "kocham np. LiS, SiD" to szpecący.

Ps. Ciekawe jaki tatuaż ma szpieg o wzroście 155cm. I nawet nie chcę myśleć gdzie! :dupa:

09 wrz 2007, 14:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
I już mamy "ogłupiające" hasła i wypowiedzi w obecnej kampanii wyborczej :

1) LiD o PiS-ie : "Był kit ! Przyszłość to LiD !
A może lepiej tak - Był kit! Przeszłość to LiD !!!

2) J.K w Poznaniu - "Świetny Miniter Finansów ! Znakomity Wicepremier do spraw gospodarczych ! Pani Zyta Gilowskaaa !!!"

3) Ta świetna... i znakomita...  "No więc przyjechałam ! Jeśli mnie chcecie na liście, to jestem !" I dalej coś takiego (...) chce pogodzić (...) z  solidarną polityką społeczną. I jeszcze dalej - "Wrost z 54% do 58 %. Olbrzymi skok do przodu !"To ostatnie jest przykładem wykorzystywania statystyki do celów politycznych. A ta Pani jeszcze niedawno mówiła, że od ukończenia szkoły średniej nie zmieniła swoich poglądów.(Przypominan, że była u liberałów w PO). Zobaczymy! Może w projekcie budżetu zaproponuje podwyżki dla skarbowców ( czy i ile ?).
A to o wzroście można było np. tak: Wrost z 54% do 58%, czyli tylko o 4 %. Ale jak to brzmi !!! Jak mawiał Zenon Laskowik z kabaretu TEY, za czasów komuny.

I będzą tak "ogłupiać "(a może im się nie uda ?) do 19 października 2007r. do godz. 24:00. W kolejce przecież jeszcze czekają : Tusk, Lepper, Giertych (...) itd. itd. A co powie W.Pawlak ? Może coś rozsądnego ?

PS. Antoni Mężydło ( ten z Torunia, co przeszedł z PiS do PO ) - "Radio Maryja ma większy wpływ na PiS, jak PiS na Radio Maryja."  I to jest niestety smutna prawda.

Pinero ! Mamy nową partię SiD, czy to tylko "literówka" ? Jeżeli nowa to podaj szczegóły!!! Kto, co i jak ?

Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 15:30 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

09 wrz 2007, 15:36
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Premier porwał Poznań do walki o władzę
Takiej euforii na konwencji wyborczej dawno nie było. Jarosława Kaczyńskiego witały w Poznaniu tysiące zwolenników przy dźwiękach fanfar i zaśpiewach "sto lat". Gromiąc niemieckie ziomkostwa, unijnych polityków, oligarchię i postkomunistów, premier rozgrzał atmosferę do czerwoności. Na koniec zaprezentował gwiazdę na poznańskiej liście wyborczej PiS - Zytę Gilowską.

Premier zganił wszystkich, którzy przeszkadzali mu w rządzeniu i psuli wizerunek. Dostało się głównie Lewicy i Demokratom. "Oni nie liczą się z wolą narodu. Dla nich priorytetem jest podporządkowanie Polski oligarchom" - grzmiał premier.

Jarosław Kaczyński przypomniał też wpadki Aleksandra Kwaśniewskiego, który jest teraz twarzą LiD. Zarzucił mu, że gdy był prezydentem Polski, prowadził uległą i upokarzającą politykę zagraniczną.

"Jakość ludzi, którzy prowadzili niegdyś politykę zagraniczną, można najlepiej przybliżyć przez postać Aleksandra Kwaśniewskiego, chwiejącego się po pijanemu nad grobami pomordowanych Polaków" - mówił Jarosław Kaczyński. Przypomniał też, że Kwaśniewski namawiał ostatnio, by Niemcy zaostrzyli swój kurs w stosunku do Polski. Na sali słuchać było okrzyki: "hańba!" i "zdrada!".

Kaczyński nie oszczędził też unijnych polityków, którzy go krytykują. Przewodniczący Parlamentu Europejskiego Hans-Gert Poettering dostał najmocniej. A to dlatego, że poparł ostatnio niemieckie ziomkostwa, które chcą odzyskać nieruchomości leżące w Polsce, utracone przez Niemców po wojnie. "To coś niesłychanego. To świadczy o małości tych ludzi. Trzeba z nimi walczyć, ale można to robić mając silne państwo i silną administrację" - grzmiał premier.

"Przewodniczący Parlamentu Europejskiego poucza Polaków, że powinni zrezygnować z partykularnych interesów, czyli interesów narodowych i stawia tezę, że prawa ziomkostw to prawa Unii Europejskiej. To już jest nowość. Na taką Unię nie możemy się zgodzić" - dodał.

Suchej nitki nie zostawił na oligarchach. "Wolności nie zagraża dziś władza, lecz kliki w gminach, miastach, czasami też województwach, które koncentrują pieniądz w rękach pojedynczych ludzi. Pieniądz, o którym można często powiedzieć, że nie wiadomo skąd jest" - mówił premier.

Na koniec zaprosił na scenę Zytę Gilowską takimi słowami: "Oto osoba, która nie jest podporządkowana żadnemu lobby oligarchów, znakomity ekonomista i znakomity minister finansów". Sala wrzała z radości.

Gilowska podchwyciła atmosferę: "Nie wolno, by po władzę znów sięgnęli postkomuniści. Od odzyskania niepodległości trzymali Polskę w kleszczach. Teraz się przefarbowali. Są niby demokratami. Ale my im nie wierzymy. Pamiętamy, jak jest" - zapewniła Gilowska.

Dzisiejsza konwencja zakończyła się rozmowami Jarosława Kaczyńskiego z wyborcami. Premier rozdał sporo autografów. "Dwa i pół roku temu zaczęliśmy w Poznaniu i zwyciężyliśmy. Teraz też tak będzie" - podsumował prowadzący spotkanie poseł PiS Adam Hofman.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Niestety nie wiem na czym polega ta znakomitość na stanowisko M.F., ale kampania dopiero się rozpoczęła więc na pewno temat zostanie rozwinięty.

09 wrz 2007, 16:28

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Oj! Zoltar.
Przecież to od razu będzie widać! Jak będzie napis: "kocham PiS" to zdobiący, a jak "kocham np. LiS, SiD" to szpecący.

Oj! Pinero życie nie jest usłane różami... a jak, na ten przykład, ktoś (nie mówię że ja ;) ) ma na (oczywiście boskim) torsie wytatuowany napis "Kocham Jacka K." ale w języku hebrajskim... to co? To by była konsternacja? Albo np. jakby jakaś panna (albo niech będzie mężatka) wytatuowała sobie (tym razem w j. polskim) "Kocham Min. Kaczmarka. Prawo dla Wszystkich. Warszawa 2006"... i co teraz?
... hmm  :angry:

Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 17:30 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

09 wrz 2007, 17:07
Fachowiec

POSTY        1023

a jak, na ten przykład, ktoś (nie mówię że ja ;) ) ma na (oczywiście boskim) torsie wytatuowany napis "Kocham Jacka K." ale w języku hebrajskim... to co? To by była konsternacja? Albo np. jakby jakaś panna (albo niech będzie mężatka) wytatuowała sobie (tym razem w j. polskim) "Kocham Min. Kaczmarka. Prawo dla Wszystkich. Warszawa 2006"... i co teraz?
... hmm  :angry:

Jak ma "Kocham Jacka K." to źle. Powinno być "Kocham Jarka K." (nawet po chińsku).

Ps. Zoltar. Jak ktoś, (niekoniecznie Ty ;)), ma boski tors to raczej nie powinien sobie nic tatuować. Tak dla bezpieczeństwa. Nie oglądasz "kieszonkowej" wersji naszych polityków (z wyjątkami)? A jak uznają to za prowokację?

Praktyk.
"Literówka" :(

09 wrz 2007, 17:56
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Szkoda, że "literówka" :( . Już myślałem, że mamy nową partię i zastanawiałem się, czy nie głosować na Pinero.
A ten tatuaż, że tak zapytam, to gdzie... się znajduje ? :)
" C" w tym JaCku , można łatwo przerobić na "R." I będzie "JaRka". Ale czy to będzie widoczne ? Jesień się zbliża i jest coraz chłodniej. Trzeba (może ?) tego Jacka (Jarka po przeróbce) czymś przykryć i przytulić też ! Musi mu być miło i ciepło !!!  :)

09 wrz 2007, 18:31
Fachowiec

POSTY        1023

Jesień się zbliża i jest coraz chłodniej. Trzeba (może ?) tego Jacka (Jarka po przeróbce) czymś przykryć i przytulić też ! Musi mu być miło i ciepło !!!  :)

Praktyk

Tego Jacka (po przeróbce) to niech posłanka J.Sz. przykrywa.  :angry:
Jak dla mnie to może zamarznąć.

09 wrz 2007, 18:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2007, 16:49

POSTY        36

Jeśli zostanę posłem to na pewno zadbam o więcej etatów w us oraz wyższe pensje. Zamierzam startować z listy LiD-u w okręgu kalisko - leszczyńskim. Pozdrawiam.
Ps. Jeśli będe znał miejsce na liście to dam znać. Dzięki za informacje.

Startuj vatowiec - będzie dobrze - tylko nie mów gdzie pracowałeś.

Kropelka                    

Arnold, wybierzesz zgodnie z własnym sumieniem, zmniejszą ci pensję, zweryfikują stanowisko i okaże się, że jesteś bez pracy. ja jeszcze nie zdecydowałam na kogo zagłosuję, ponieważ moi kandytaci nie mają szans.

Święte słowa, absolutnie ! :brawa:

millan80                    

Jak pisałem o wynagrodzeniu to miałem na myśli kwoty netto!

Jeśli referent w dziale ogólnym będzie zarabiał 3 500 zł brutto to ty jako mianowany będziesz miał 4 500 zł brutto.

quote name='millan80' date='08. 09. 2007  g. 12:44' post='14990']
Jak pisałem o wynagrodzeniu to miałem na myśli kwoty netto!

Jeśli referent w dziale ogólnym będzie zarabiał 3 500 zł brutto to ty jako mianowany będziesz miał 4 500 zł brutto.

Millan "chłopcze moherowy" - gdzieś ty te SZKOŁY kończył. Referent tyle dostanie !  :lol: Teraz około tego to dostaje I.K.S. (bez premii- o ile taką w ogóle dostnie, i bez "13"-tki). A ten projekt KAS to lipa po to, aby "zrównać w dół" wynagrodzenia. Jak ZYTA zostanie znowu MF - to dostaniemy po :dupa: Ja nie mam pojęcia skąd ten entuzjazm do tej KAS-y. Skąd masz pewność, że dostaniesz w ogóle propozycję pracy !
Jak Cię zartudniono w czasach tworzenia tzw. Wyspecjal. U.S (MUS, WUS, SUS,LUS itd.) to może się okazać, że jesteś "ze starego rozdania" i Ci pełmocnik powie :za2:  Być może jestem przewrażliwiony, ale w tym resorcie trochę pracuję i już trochę widziałem.
Więc, że by sprawa była jasna - nie chodzi o spór ideologiczny - tylko iście merkantylny, a to oznacza, że nie będę głosował na PIS (czytaj ZYTĘ) - mimo, że jak Ci pisałem 2 lata temu tak zrobiłem i to był BŁĄD. :stop:  
Dziękuję za wyrozumiałość w stosunku do starszego kolegi.

09 wrz 2007, 19:31
Znawca
Własny awatar

POSTY        294
Trochę danych o okręgu wyborczym, w którym na liście PiS-u z nrem 1 wystartuje bardzo (mało) znana osoba - szczególnie skarbowcom  :( .
Okręg wyborczy nr 39 Poznań - powiat poznański oraz miasto na prawach powiatu - Poznań.
Liczba posłów wybieranych w tym okręgu - 10.

Wyniki wyborów z 2005r. :

- PO 5 posłów, w tym Waldy Dzikowski - 54.959 głosów, ur.1959r. inż.chemik. Suma głosów oddanych na tych 5-ciu - 89.082 .

- PiS 4 posłów, w tym Jacek Tomczyk - 17.991 głosów, ur. 1973r. prawnik. Suma głosów oddanych na tych 4-ch - 56.049.

- SLD - 1 posłanka -  Krystyna Łybacka - 18.6377 głosów, ur. 1946r. dr nauk matematycznych (jedyna "dziewczynka "z tego okręgu).

Źródło : www.sejm.pl  :czytaj:

Jak widać zdecydowanie najwięcej głosów otrzymał W. Dzikowski i "pociągnął" do Sejmu przynajmniej jednego posła z listy PO (może nawet dwóch). Wszyscy wybrani są związani z Poznaniem od kilkudziestu lat (niektórzy od urodzenia). Zobaczymy, czy "wypali" spadochron z  Lublina (UMCS). Przekonamy się w poniedziałek - wtorek 22-23 października 2007r.

PS. Chciałbym być jasnowidzem i podzielić się dzisiaj tymi wynikami wyborów. :D

09 wrz 2007, 19:33
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

Trochę danych o okręgu wyborczym, w którym na liście PiS-u z nrem 1 wystartuje bardzo (mało) znana osoba - szczególnie skarbowcom  :( .
Okręg wyborczy nr 39 Poznań - powiat poznański oraz miasto na prawach powiatu - Poznań.
Liczba posłów wybieranych w tym okręgu - 10.

Wyniki wyborów z 2005r. :

- PO 5 posłów, w tym Waldy Dzikowski - 54.959 głosów, ur.1959r. inż.chemik. Suma głosów oddanych na tych 5-ciu - 89.082 .

- PiS 4 posłów, w tym Jacek Tomczyk - 17.991 głosów, ur. 1973r. prawnik. Suma głosów oddanych na tych 4-ch - 56.049.

- SLD - 1 posłanka -  Krystyna Łybacka - 18.6377 głosów, ur. 1946r. dr nauk matematycznych (jedyna "dziewczynka "z tego okręgu).

Źródło : www.sejm.pl  :czytaj:

Jak widać zdecydowanie najwięcej głosów otrzymał W. Dzikowski i "pociągnął" do Sejmu przynajmniej jednego posła z listy PO (może nawet dwóch). Wszyscy wybrani są związani z Poznaniem od kilkudziestu lat (niektórzy od urodzenia). Zobaczymy, czy "wypali" spadochron z  Lublina (UMCS). Przekonamy się w poniedziałek - wtorek 22-23 października 2007r.

PS. Chciałbym być jasnowidzem i podzielić się dzisiaj tymi wynikami wyborów. :D

Waldy Dzikowski posiada wszystkie cechy prawdziwego "członka" PO (podobnie jak Piskorski) - jest uczciwy :D .
<a href="http://epoznan.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1912" target="_blank">http://epoznan.net/modules.php?name=News&f...rticle&sid=1912</a>  - tu obiecał zrzec się immunitetu, jeśli zażąda tego prokuratura, a potem nagle się rozmyślił
"Prokuratora Krajowa wystąpiła z wnioskiem o uchylenie mu immunitetu, w związku z podejrzeniem o korupcję. Sam Dzikowski nie zrzekł się immunitetu, również głosowanie w sejmie nie doprowadziło do jego uchylenia." <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Waldy_Dzikowski" target="_blank">http://pl.wikipedia.org/wiki/Waldy_Dzikowski</a>

To jest "cienias" PO odpowiedzialny za administrację (każdy chemik to potrafi).

09 wrz 2007, 23:06
Własny awatar

Przeproś i Spadaj.

dobre

a może nawet bardzo dobre:

helvet                    

Hasło zasłyszałem na wiecu antypisowskim a jego drugą część zaprezentowałem w złagodzonej wersji.

Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 23:45 przez SLOTHROP, łącznie edytowano 1 raz

09 wrz 2007, 23:15

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
Piskorski to cwaniak ulepiony z tej samej gliny co np. nowy nabytek PiS Balazs (podobno m.in. właściciel większej części wysypy Wolin)...
Skąd ONI ich biorą???

Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 23:23 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

09 wrz 2007, 23:23
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Lewica i Demokraci rozpoczęli kampanię wyborczą
- Chcemy Polakom dać nadzieję i nową politykę. Dzięki tu obecnym tak się stanie - tymi słowami rozpoczął swoje wystąpienie Aleksander Kwaśniewski. Były prezydent przedstawia na konwencji LiD program tego ugrupowania. Według Kwaśniewskiego największą niespodzianka wyborów będzie właśnie LiD. - To był kit, przyszłość to LiD - tak Kwaśniewski określił dotychczasowe rządy PiS. Odpowiedź na to jest jego zdaniem prosta - Nie chcecie braci, glosujcie na Lewicę i Demokraci - powiedział. Według Kwaśniewskiego hasło LiD dotrze do całej Polski jako nadzieja. "Nowa polityka. Nowa nadzieja" brzmi tytul dokumentu programowego ugrupowania. "W 2007 roku, w wyniku koncepcji politycznych braci Kaczyńskich Polska znalazła się w najgłębszym kryzysie politycznym od 1989 roku - powiedział. Według niego pełna odpowiedzialność za ten kryzys ponosi Jarosław Kaczyński i PiS. Tego, zdaniem Kwaśniewskiego nie zmienią żadne spoty ani socjotechniki. Dlatego więc Kaczyńscy dążą do wyborów - aby uniknac odpowiedzialności za ten kryzys. Kwaśniewski powiedział, że PiS sprzeniewierzył się koncepcji państwa najlepszego od 1989 roku. - Wizja i koncepcja IV Rzeczpospolitej jest koncepcją fałszywą, prowadzoną faktycznie w sposób nieuczciwy, a na koniec stała się karykaturą jakiejkolwiek koncepcji zarządzania państwem - powiedział.

Olejniczak: Chcemy pokazać normalność i spokój

- Chcemy pokazać normalność, spokój, tego spokoju w Polsce w tych ostatnich dwóch latach tak bardzo nam brakowało. Chcemy, żeby on z powrotem wrócił, abyśmy ze spokojem mogli myśleć o przyszłości, o rozwoju, o dobrym członkostwie Polski w Unii Europejskiej. Chcemy żeby wszystkim Polakom żyło się lepiej. Żeby to było możliwe, Polska potrzebuje mądrych rządów, a nie głupich wojen - tak rozpoczął niedzielną konwencję programową koalicji Lewica i Demokraci lider SLD Wojciech Olejniczak.

Projekt "państwa prawa i sprawiedliwości", "państwa solidarnego" zamieniony został w swoje przeciwieństwo - zepsute prawo, zawłaszczone państwo, podzielone społeczeństwo - napisano w programie LiD.

Centrolewica chce temu powiedzieć dość. Jak twierdzi, proponuje program "państwa sprawnego, uczciwego, w służbie dla społeczeństwa". Zapowiada "uwolnienie ludzi od lęku" - zapewnienie pracy, fachowej służby zdrowia, wyrównywanie szans w dostępie do wiedzy, nauki i kultury.

Deklaruje, że w przyszłym Sejmie wprowadzi ustawy uniemożliwiające przeprowadzanie "czystek" kadrowych w dyplomacji, mediach publicznych i spółkach Skarbu Państwa; wzmocni niezależność sądów; uniezależni prokuraturę od władzy wykonawczej; zlikwiduje KRRiT.

LiD uważa, że IPN w obecnym kształcie nie ma sensu istnienia i proponuje przeniesienie zasobów Instytutu do archiwów państwowych. Zapowiada zmianę ustawy o CBA tak, aby na jej czele stała osoba niezależna politycznie. - Chcemy Polski, która będzie łączyć a nie dzielić - Polski szanującej godność człowieka - deklaruje LiD. Zdaniem liderów LiD, ich program to inna wizja Polski - "Polski bez rozliczeń, wszechwładzy służb specjalnych, dzielenia społeczeństwa i pełzającej dyktatury"

Miller nie wystartuje

Były premier Leszek Miller nie wystartuje w wyborach parlamentarnych z list koalicji Lewica i Demokraci - poinformował w lider SLD Wojciech Olejniczak. Taką decyzję podjęło w sobotę kierownictwo partii.

Liderzy LiD przyznawali, że od kilku tygodni mieli problem z ewentualnym startem w wyborach b. premiera. Jego kandydowania w wyborach chcą struktury partyjne w Łodzi i on sam. Niechętni temu są jednak politycy Partii Demokratycznej i Aleksander Kwaśniewski. B. prezydent wolałby, aby Miller za półtora roku wystartował w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Miller odnosząc się do tej sugestii powiedział przed kilkoma dniami, że to cenna propozycja, ale "z rządem braci Kaczyńskich i z ich formacją polityczną, trzeba walczyć w Polsce, a nie poza jej granicami".

Ponieważ na pierwszym miejscu LiD w Łodzi ma być Wojciech Olejniczak, liderzy LiD uznali, że rywalizacja między Olejniczakiem a Millerem byłaby niekorzystna dla centrolewicowej koalicji i stąd sobotnia decyzja o niewystawieniu byłego premiera na liście kandydatów w Łodzi.

Komentując decyzje kierownictwa partii Leszek Miller powiedział, że to Rada Krajowa SLD zatwierdza listy kandydatów do parlamentu, a nie władze partii. Rada ma się zebrać 15 września. - Mam nadzieję, że nie jestem w partii, gdzie ostateczną instancję, czyli Radę Krajową, zastępuje kilku polityków - powiedział Miller.

Były premier dodał, że życzyłby sobie, żeby Wojciech Olejniczak i Jerzy Szmajdziński potrafili porozmawiać, a nie komunikować się z nim za pomocą mediów. - Mam wrażenie, że mamy do czynienia z tchórzami, którzy nie potrafią powiedzieć prawdy twarzą w twarz - dodał. Pytany, czy podtrzymuje chęć kandydowania do Sejmu, odpowiedział, że nie pora jeszcze na jasną deklarację, dopóki nie zebrała się Rada Krajowa.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Kwaśniewski ma już pełne poparcie Niemców i Rosji, teraz pora na Polaków, przeciez my nie jesteśmy najważniejsi.
<a href="http://www.geocities.com/towarzysz2/katyn.jpg" target="_blank">http://www.geocities.com/towarzysz2/katyn.jpg</a>

Ostatnio edytowano 10 wrz 2007, 00:33 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

10 wrz 2007, 00:18
Ten tematjest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1309 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 94  Następna strona