(...)... może "Gosiu" chce zostać szpiegiem... ??! (...)
Może Jacek Kurski albo posłanka Sobecka...
Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 14:20 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2007, 14:18
zoltar7
a kto będzie oceniał czy tatuaż jest "szpecący" czy "zdobiący", Macierewicz? :rotfl:
Oj! Zoltar. Przecież to od razu będzie widać! Jak będzie napis: "kocham PiS" to zdobiący, a jak "kocham np. LiS, SiD" to szpecący.
Ps. Ciekawe jaki tatuaż ma szpieg o wzroście 155cm. I nawet nie chcę myśleć gdzie! :dupa:
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
09 wrz 2007, 14:27
I już mamy "ogłupiające" hasła i wypowiedzi w obecnej kampanii wyborczej :
1) LiD o PiS-ie : "Był kit ! Przyszłość to LiD ! A może lepiej tak - Był kit! Przeszłość to LiD !!!
2) J.K w Poznaniu - "Świetny Miniter Finansów ! Znakomity Wicepremier do spraw gospodarczych ! Pani Zyta Gilowskaaa !!!"
3) Ta świetna... i znakomita... "No więc przyjechałam ! Jeśli mnie chcecie na liście, to jestem !" I dalej coś takiego (...) chce pogodzić (...) z solidarną polityką społeczną. I jeszcze dalej - "Wrost z 54% do 58 %. Olbrzymi skok do przodu !"To ostatnie jest przykładem wykorzystywania statystyki do celów politycznych. A ta Pani jeszcze niedawno mówiła, że od ukończenia szkoły średniej nie zmieniła swoich poglądów.(Przypominan, że była u liberałów w PO). Zobaczymy! Może w projekcie budżetu zaproponuje podwyżki dla skarbowców ( czy i ile ?). A to o wzroście można było np. tak: Wrost z 54% do 58%, czyli tylko o 4 %.Ale jak to brzmi !!! Jak mawiał Zenon Laskowik z kabaretu TEY, za czasów komuny.
I będzą tak "ogłupiać "(a może im się nie uda ?) do 19 października 2007r. do godz. 24:00. W kolejce przecież jeszcze czekają : Tusk, Lepper, Giertych (...) itd. itd. A co powie W.Pawlak ? Może coś rozsądnego ?
PS. Antoni Mężydło ( ten z Torunia, co przeszedł z PiS do PO ) - "Radio Maryja ma większy wpływ na PiS, jak PiS na Radio Maryja." I to jest niestety smutna prawda.
Pinero ! Mamy nową partię SiD, czy to tylko "literówka" ? Jeżeli nowa to podaj szczegóły!!! Kto, co i jak ?
Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 15:30 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2007, 15:36
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> Premier porwał Poznań do walki o władzę Takiej euforii na konwencji wyborczej dawno nie było. Jarosława Kaczyńskiego witały w Poznaniu tysiące zwolenników przy dźwiękach fanfar i zaśpiewach "sto lat". Gromiąc niemieckie ziomkostwa, unijnych polityków, oligarchię i postkomunistów, premier rozgrzał atmosferę do czerwoności. Na koniec zaprezentował gwiazdę na poznańskiej liście wyborczej PiS - Zytę Gilowską.
Premier zganił wszystkich, którzy przeszkadzali mu w rządzeniu i psuli wizerunek. Dostało się głównie Lewicy i Demokratom. "Oni nie liczą się z wolą narodu. Dla nich priorytetem jest podporządkowanie Polski oligarchom" - grzmiał premier.
Jarosław Kaczyński przypomniał też wpadki Aleksandra Kwaśniewskiego, który jest teraz twarzą LiD. Zarzucił mu, że gdy był prezydentem Polski, prowadził uległą i upokarzającą politykę zagraniczną.
"Jakość ludzi, którzy prowadzili niegdyś politykę zagraniczną, można najlepiej przybliżyć przez postać Aleksandra Kwaśniewskiego, chwiejącego się po pijanemu nad grobami pomordowanych Polaków" - mówił Jarosław Kaczyński. Przypomniał też, że Kwaśniewski namawiał ostatnio, by Niemcy zaostrzyli swój kurs w stosunku do Polski. Na sali słuchać było okrzyki: "hańba!" i "zdrada!".
Kaczyński nie oszczędził też unijnych polityków, którzy go krytykują. Przewodniczący Parlamentu Europejskiego Hans-Gert Poettering dostał najmocniej. A to dlatego, że poparł ostatnio niemieckie ziomkostwa, które chcą odzyskać nieruchomości leżące w Polsce, utracone przez Niemców po wojnie. "To coś niesłychanego. To świadczy o małości tych ludzi. Trzeba z nimi walczyć, ale można to robić mając silne państwo i silną administrację" - grzmiał premier.
"Przewodniczący Parlamentu Europejskiego poucza Polaków, że powinni zrezygnować z partykularnych interesów, czyli interesów narodowych i stawia tezę, że prawa ziomkostw to prawa Unii Europejskiej. To już jest nowość. Na taką Unię nie możemy się zgodzić" - dodał.
Suchej nitki nie zostawił na oligarchach. "Wolności nie zagraża dziś władza, lecz kliki w gminach, miastach, czasami też województwach, które koncentrują pieniądz w rękach pojedynczych ludzi. Pieniądz, o którym można często powiedzieć, że nie wiadomo skąd jest" - mówił premier.
Na koniec zaprosił na scenę Zytę Gilowską takimi słowami: "Oto osoba, która nie jest podporządkowana żadnemu lobby oligarchów, znakomity ekonomista i znakomity minister finansów". Sala wrzała z radości.
Gilowska podchwyciła atmosferę: "Nie wolno, by po władzę znów sięgnęli postkomuniści. Od odzyskania niepodległości trzymali Polskę w kleszczach. Teraz się przefarbowali. Są niby demokratami. Ale my im nie wierzymy. Pamiętamy, jak jest" - zapewniła Gilowska.
Dzisiejsza konwencja zakończyła się rozmowami Jarosława Kaczyńskiego z wyborcami. Premier rozdał sporo autografów. "Dwa i pół roku temu zaczęliśmy w Poznaniu i zwyciężyliśmy. Teraz też tak będzie" - podsumował prowadzący spotkanie poseł PiS Adam Hofman.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Niestety nie wiem na czym polega ta znakomitość na stanowisko M.F., ale kampania dopiero się rozpoczęła więc na pewno temat zostanie rozwinięty.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
09 wrz 2007, 16:28
Pinero
Oj! Zoltar. Przecież to od razu będzie widać! Jak będzie napis: "kocham PiS" to zdobiący, a jak "kocham np. LiS, SiD" to szpecący.
Oj! Pinero życie nie jest usłane różami... a jak, na ten przykład, ktoś (nie mówię że ja ) ma na (oczywiście boskim) torsie wytatuowany napis "Kocham Jacka K." ale w języku hebrajskim... to co? To by była konsternacja? Albo np. jakby jakaś panna (albo niech będzie mężatka) wytatuowała sobie (tym razem w j. polskim) "Kocham Min. Kaczmarka. Prawo dla Wszystkich. Warszawa 2006"... i co teraz? ... hmm :angry:
Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 17:30 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2007, 17:07
zoltar7
a jak, na ten przykład, ktoś (nie mówię że ja ) ma na (oczywiście boskim) torsie wytatuowany napis "Kocham Jacka K." ale w języku hebrajskim... to co? To by była konsternacja? Albo np. jakby jakaś panna (albo niech będzie mężatka) wytatuowała sobie (tym razem w j. polskim) "Kocham Min. Kaczmarka. Prawo dla Wszystkich. Warszawa 2006"... i co teraz? ... hmm :angry:
Jak ma "Kocham Jacka K." to źle. Powinno być "Kocham Jarka K." (nawet po chińsku).
Ps. Zoltar. Jak ktoś, (niekoniecznie Ty ), ma boski tors to raczej nie powinien sobie nic tatuować. Tak dla bezpieczeństwa. Nie oglądasz "kieszonkowej" wersji naszych polityków (z wyjątkami)? A jak uznają to za prowokację?
Praktyk. "Literówka"
09 wrz 2007, 17:56
Szkoda, że "literówka" . Już myślałem, że mamy nową partię i zastanawiałem się, czy nie głosować na Pinero. A ten tatuaż, że tak zapytam, to gdzie... się znajduje ? " C" w tym JaCku , można łatwo przerobić na "R." I będzie "JaRka". Ale czy to będzie widoczne ? Jesień się zbliża i jest coraz chłodniej. Trzeba (może ?) tego Jacka (Jarka po przeróbce) czymś przykryć i przytulić też ! Musi mu być miło i ciepło !!!
09 wrz 2007, 18:31
praktyk1945
Jesień się zbliża i jest coraz chłodniej. Trzeba (może ?) tego Jacka (Jarka po przeróbce) czymś przykryć i przytulić też ! Musi mu być miło i ciepło !!!
Praktyk
Tego Jacka (po przeróbce) to niech posłanka J.Sz. przykrywa. :angry: Jak dla mnie to może zamarznąć.
09 wrz 2007, 18:45
vatowiec99
Jeśli zostanę posłem to na pewno zadbam o więcej etatów w us oraz wyższe pensje. Zamierzam startować z listy LiD-u w okręgu kalisko - leszczyńskim. Pozdrawiam. Ps. Jeśli będe znał miejsce na liście to dam znać. Dzięki za informacje.
Startuj vatowiec - będzie dobrze - tylko nie mów gdzie pracowałeś.
Kropelka
Arnold, wybierzesz zgodnie z własnym sumieniem, zmniejszą ci pensję, zweryfikują stanowisko i okaże się, że jesteś bez pracy. ja jeszcze nie zdecydowałam na kogo zagłosuję, ponieważ moi kandytaci nie mają szans.
Święte słowa, absolutnie ! :brawa:
millan80
Jak pisałem o wynagrodzeniu to miałem na myśli kwoty netto!
Jeśli referent w dziale ogólnym będzie zarabiał 3 500 zł brutto to ty jako mianowany będziesz miał 4 500 zł brutto.
quote name='millan80' date='08. 09. 2007 g. 12:44' post='14990'] Jak pisałem o wynagrodzeniu to miałem na myśli kwoty netto!
Jeśli referent w dziale ogólnym będzie zarabiał 3 500 zł brutto to ty jako mianowany będziesz miał 4 500 zł brutto.
Millan "chłopcze moherowy" - gdzieś ty te SZKOŁY kończył. Referent tyle dostanie ! Teraz około tego to dostaje I.K.S. (bez premii- o ile taką w ogóle dostnie, i bez "13"-tki). A ten projekt KAS to lipa po to, aby "zrównać w dół" wynagrodzenia. Jak ZYTA zostanie znowu MF - to dostaniemy po :dupa: Ja nie mam pojęcia skąd ten entuzjazm do tej KAS-y. Skąd masz pewność, że dostaniesz w ogóle propozycję pracy ! Jak Cię zartudniono w czasach tworzenia tzw. Wyspecjal. U.S (MUS, WUS, SUS,LUS itd.) to może się okazać, że jesteś "ze starego rozdania" i Ci pełmocnik powie :za2: Być może jestem przewrażliwiony, ale w tym resorcie trochę pracuję i już trochę widziałem. Więc, że by sprawa była jasna - nie chodzi o spór ideologiczny - tylko iście merkantylny, a to oznacza, że nie będę głosował na PIS (czytaj ZYTĘ) - mimo, że jak Ci pisałem 2 lata temu tak zrobiłem i to był BŁĄD. :stop: Dziękuję za wyrozumiałość w stosunku do starszego kolegi.
09 wrz 2007, 19:31
Trochę danych o okręgu wyborczym, w którym na liście PiS-u z nrem 1 wystartuje bardzo (mało) znana osoba - szczególnie skarbowcom . Okręg wyborczy nr 39 Poznań - powiat poznański oraz miasto na prawach powiatu - Poznań. Liczba posłów wybieranych w tym okręgu - 10.
Wyniki wyborów z 2005r. :
- PO 5 posłów, w tym Waldy Dzikowski - 54.959 głosów, ur.1959r. inż.chemik. Suma głosów oddanych na tych 5-ciu - 89.082 .
- PiS 4 posłów, w tym Jacek Tomczyk - 17.991 głosów, ur. 1973r. prawnik. Suma głosów oddanych na tych 4-ch - 56.049.
- SLD - 1 posłanka - Krystyna Łybacka - 18.6377 głosów, ur. 1946r. dr nauk matematycznych (jedyna "dziewczynka "z tego okręgu).
Jak widać zdecydowanie najwięcej głosów otrzymał W. Dzikowski i "pociągnął" do Sejmu przynajmniej jednego posła z listy PO (może nawet dwóch). Wszyscy wybrani są związani z Poznaniem od kilkudziestu lat (niektórzy od urodzenia). Zobaczymy, czy "wypali" spadochron z Lublina (UMCS). Przekonamy się w poniedziałek - wtorek 22-23 października 2007r.
PS. Chciałbym być jasnowidzem i podzielić się dzisiaj tymi wynikami wyborów.
09 wrz 2007, 19:33
praktyk1945
Trochę danych o okręgu wyborczym, w którym na liście PiS-u z nrem 1 wystartuje bardzo (mało) znana osoba - szczególnie skarbowcom . Okręg wyborczy nr 39 Poznań - powiat poznański oraz miasto na prawach powiatu - Poznań. Liczba posłów wybieranych w tym okręgu - 10.
Wyniki wyborów z 2005r. :
- PO 5 posłów, w tym Waldy Dzikowski - 54.959 głosów, ur.1959r. inż.chemik. Suma głosów oddanych na tych 5-ciu - 89.082 .
- PiS 4 posłów, w tym Jacek Tomczyk - 17.991 głosów, ur. 1973r. prawnik. Suma głosów oddanych na tych 4-ch - 56.049.
- SLD - 1 posłanka - Krystyna Łybacka - 18.6377 głosów, ur. 1946r. dr nauk matematycznych (jedyna "dziewczynka "z tego okręgu).
Jak widać zdecydowanie najwięcej głosów otrzymał W. Dzikowski i "pociągnął" do Sejmu przynajmniej jednego posła z listy PO (może nawet dwóch). Wszyscy wybrani są związani z Poznaniem od kilkudziestu lat (niektórzy od urodzenia). Zobaczymy, czy "wypali" spadochron z Lublina (UMCS). Przekonamy się w poniedziałek - wtorek 22-23 października 2007r.
PS. Chciałbym być jasnowidzem i podzielić się dzisiaj tymi wynikami wyborów.
Waldy Dzikowski posiada wszystkie cechy prawdziwego "członka" PO (podobnie jak Piskorski) - jest uczciwy . <a href="http://epoznan.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1912" target="_blank">http://epoznan.net/modules.php?name=News&f...rticle&sid=1912</a> - tu obiecał zrzec się immunitetu, jeśli zażąda tego prokuratura, a potem nagle się rozmyślił "Prokuratora Krajowa wystąpiła z wnioskiem o uchylenie mu immunitetu, w związku z podejrzeniem o korupcję. Sam Dzikowski nie zrzekł się immunitetu, również głosowanie w sejmie nie doprowadziło do jego uchylenia." <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Waldy_Dzikowski" target="_blank">http://pl.wikipedia.org/wiki/Waldy_Dzikowski</a>
To jest "cienias" PO odpowiedzialny za administrację (każdy chemik to potrafi).
09 wrz 2007, 23:06
helvet
Przeproś i Spadaj.
dobre
a może nawet bardzo dobre:
helvet
Hasło zasłyszałem na wiecu antypisowskim a jego drugą część zaprezentowałem w złagodzonej wersji.
Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 23:45 przez SLOTHROP, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2007, 23:15
Piskorski to cwaniak ulepiony z tej samej gliny co np. nowy nabytek PiS Balazs (podobno m.in. właściciel większej części wysypy Wolin)... Skąd ONI ich biorą???
Ostatnio edytowano 09 wrz 2007, 23:23 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
09 wrz 2007, 23:23
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Lewica i Demokraci rozpoczęli kampanię wyborczą - Chcemy Polakom dać nadzieję i nową politykę. Dzięki tu obecnym tak się stanie - tymi słowami rozpoczął swoje wystąpienie Aleksander Kwaśniewski. Były prezydent przedstawia na konwencji LiD program tego ugrupowania. Według Kwaśniewskiego największą niespodzianka wyborów będzie właśnie LiD. - To był kit, przyszłość to LiD - tak Kwaśniewski określił dotychczasowe rządy PiS. Odpowiedź na to jest jego zdaniem prosta - Nie chcecie braci, glosujcie na Lewicę i Demokraci - powiedział. Według Kwaśniewskiego hasło LiD dotrze do całej Polski jako nadzieja. "Nowa polityka. Nowa nadzieja" brzmi tytul dokumentu programowego ugrupowania. "W 2007 roku, w wyniku koncepcji politycznych braci Kaczyńskich Polska znalazła się w najgłębszym kryzysie politycznym od 1989 roku - powiedział. Według niego pełna odpowiedzialność za ten kryzys ponosi Jarosław Kaczyński i PiS. Tego, zdaniem Kwaśniewskiego nie zmienią żadne spoty ani socjotechniki. Dlatego więc Kaczyńscy dążą do wyborów - aby uniknac odpowiedzialności za ten kryzys. Kwaśniewski powiedział, że PiS sprzeniewierzył się koncepcji państwa najlepszego od 1989 roku. - Wizja i koncepcja IV Rzeczpospolitej jest koncepcją fałszywą, prowadzoną faktycznie w sposób nieuczciwy, a na koniec stała się karykaturą jakiejkolwiek koncepcji zarządzania państwem - powiedział.
Olejniczak: Chcemy pokazać normalność i spokój
- Chcemy pokazać normalność, spokój, tego spokoju w Polsce w tych ostatnich dwóch latach tak bardzo nam brakowało. Chcemy, żeby on z powrotem wrócił, abyśmy ze spokojem mogli myśleć o przyszłości, o rozwoju, o dobrym członkostwie Polski w Unii Europejskiej. Chcemy żeby wszystkim Polakom żyło się lepiej. Żeby to było możliwe, Polska potrzebuje mądrych rządów, a nie głupich wojen - tak rozpoczął niedzielną konwencję programową koalicji Lewica i Demokraci lider SLD Wojciech Olejniczak.
Projekt "państwa prawa i sprawiedliwości", "państwa solidarnego" zamieniony został w swoje przeciwieństwo - zepsute prawo, zawłaszczone państwo, podzielone społeczeństwo - napisano w programie LiD.
Centrolewica chce temu powiedzieć dość. Jak twierdzi, proponuje program "państwa sprawnego, uczciwego, w służbie dla społeczeństwa". Zapowiada "uwolnienie ludzi od lęku" - zapewnienie pracy, fachowej służby zdrowia, wyrównywanie szans w dostępie do wiedzy, nauki i kultury.
Deklaruje, że w przyszłym Sejmie wprowadzi ustawy uniemożliwiające przeprowadzanie "czystek" kadrowych w dyplomacji, mediach publicznych i spółkach Skarbu Państwa; wzmocni niezależność sądów; uniezależni prokuraturę od władzy wykonawczej; zlikwiduje KRRiT.
LiD uważa, że IPN w obecnym kształcie nie ma sensu istnienia i proponuje przeniesienie zasobów Instytutu do archiwów państwowych. Zapowiada zmianę ustawy o CBA tak, aby na jej czele stała osoba niezależna politycznie. - Chcemy Polski, która będzie łączyć a nie dzielić - Polski szanującej godność człowieka - deklaruje LiD. Zdaniem liderów LiD, ich program to inna wizja Polski - "Polski bez rozliczeń, wszechwładzy służb specjalnych, dzielenia społeczeństwa i pełzającej dyktatury"
Miller nie wystartuje
Były premier Leszek Miller nie wystartuje w wyborach parlamentarnych z list koalicji Lewica i Demokraci - poinformował w lider SLD Wojciech Olejniczak. Taką decyzję podjęło w sobotę kierownictwo partii.
Liderzy LiD przyznawali, że od kilku tygodni mieli problem z ewentualnym startem w wyborach b. premiera. Jego kandydowania w wyborach chcą struktury partyjne w Łodzi i on sam. Niechętni temu są jednak politycy Partii Demokratycznej i Aleksander Kwaśniewski. B. prezydent wolałby, aby Miller za półtora roku wystartował w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Miller odnosząc się do tej sugestii powiedział przed kilkoma dniami, że to cenna propozycja, ale "z rządem braci Kaczyńskich i z ich formacją polityczną, trzeba walczyć w Polsce, a nie poza jej granicami".
Ponieważ na pierwszym miejscu LiD w Łodzi ma być Wojciech Olejniczak, liderzy LiD uznali, że rywalizacja między Olejniczakiem a Millerem byłaby niekorzystna dla centrolewicowej koalicji i stąd sobotnia decyzja o niewystawieniu byłego premiera na liście kandydatów w Łodzi.
Komentując decyzje kierownictwa partii Leszek Miller powiedział, że to Rada Krajowa SLD zatwierdza listy kandydatów do parlamentu, a nie władze partii. Rada ma się zebrać 15 września. - Mam nadzieję, że nie jestem w partii, gdzie ostateczną instancję, czyli Radę Krajową, zastępuje kilku polityków - powiedział Miller.
Były premier dodał, że życzyłby sobie, żeby Wojciech Olejniczak i Jerzy Szmajdziński potrafili porozmawiać, a nie komunikować się z nim za pomocą mediów. - Mam wrażenie, że mamy do czynienia z tchórzami, którzy nie potrafią powiedzieć prawdy twarzą w twarz - dodał. Pytany, czy podtrzymuje chęć kandydowania do Sejmu, odpowiedział, że nie pora jeszcze na jasną deklarację, dopóki nie zebrała się Rada Krajowa. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Kwaśniewski ma już pełne poparcie Niemców i Rosji, teraz pora na Polaków, przeciez my nie jesteśmy najważniejsi. <a href="http://www.geocities.com/towarzysz2/katyn.jpg" target="_blank">http://www.geocities.com/towarzysz2/katyn.jpg</a>
Ostatnio edytowano 10 wrz 2007, 00:33 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz