Teraz jest 11 wrz 2025, 11:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Na koniec tego tygodnia planowana jest konferencja uzgodnieniowa ws. KAS. W przyszłym tygodniu spotkania ze ZZ.

... no i co ? Wie ktoś coś może o konferencji i dokonanych na niej uzgodnieniach  :czytaj: ?

07 lip 2007, 22:21

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=12035:date=02. 07. 2007 g. 17:46:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 02. 07. 2007 g. 17:46) [snapback]12035[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Na koniec tego tygodnia planowana jest konferencja uzgodnieniowa ws. KAS. W przyszłym tygodniu spotkania ze ZZ.

... no i co ? Wie ktoś coś może o konferencji i dokonanych na niej uzgodnieniach  :czytaj: ?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

No co Ty, tydzień się jeszcze nie skończył - to raz.
Związki dostąpią zaszczytu zapoznania lub nie dopiero w przyszłym tygodniu - to dwa.
Takie były uzgodnienia - więc się nie gorączkuj - to trzy  :wub:

07 lip 2007, 23:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2007, 07:59

POSTY        60
ARYA Ci ludzie współpracowali z byłymi urzędnikami /niekoniecznie skarbówki/ i mają obraz tego jak pracują. Mam ich przekonywać, ze to nie jest prawda?

09 lip 2007, 11:31

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
To chyba dla nas jest jest wiadomość dnia, zwłaszcza w kontekście wprowadzenia KAS.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Andrzej Lepper został odwołany ze stanowiska na wniosek premiera<!--sizec--></span><!--/sizec--> - poinformowały Wiadomości TVP. Dymisja Leppera związana z działaniami CBA dot. korupcji.

Jak podały Wiadomości aresztowano dwóch współpracowników Leppera. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Nie ma Leppera - nie ma koalicji. Czyżby to miało oznaczać, że ( przynajmniej w najbliższym czasie ) nie będzie też KAS?

W tej sytuacji widzę trzy możliwości.
1. Nowe wybory - i reforma odłożona co najmniej o rok ( o ile nie ad Calendas Grekas ), :brawa:
2. Koalicja PO-PiS ( i wtedy nic nie wiadomo ), :wsciekly:
3. Za kilka dni Andrzej L. po raz kolejny "odzyska" funkcję v-ce premiera ( i wtedy wracamy do punktu wyjścia ). :stop:

Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 18:58 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 18:57
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Trzecia opcja raczej nie wchodzi w grę. Jak już wspomniałeś, odwołanie ma związek z działaniami CBA i aresztowano już dwóch współpracowników Endrju Buraka. Ale może jest czwarte wyjście. Może kwity na Jędrka są takie, że straci szefostwo w swojej (dosłownie) partii. Wtedy koalicja może trwać dalej i KAS może zostać przeforsowany. Zobaczymy.

Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 19:11 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 19:09
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
To oznacza koniec nadziei na podwyżki płac w skarbówce...

09 lip 2007, 19:23
Zobacz profil WWW

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
I znów idąc do wyborow partie będą głosiły postulaty cięć w administracji...I na bank żadnej podwyżki od stycznia nie będzie...Pora zwijać żagle...

09 lip 2007, 19:31
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 21:56

POSTY        21
Bardzo mnie zastanawiają niektóre komentarze odnośnie KAS. Szczególnie te obawy o naruszenie status quo. Czyżby siedziało tu wysokie kierownictwo i agitowało przeciw zmianom? Z jednej strony wszyscy narzekają że w skarbówce jest źle, a z drugiej trzęsą gaciami przed zmianami. Jeśli ta reforma nie wejdzie to będzie dalej taka kupa (dla zwykłych pracowników) jak jest. O to wam chodzi? Nie szukam jeszcze innej pracy tylko z powodu planowanej reformy.

09 lip 2007, 19:32

POSTY        197
PIKS - jakbym sam siebie czytał...Mam wrażenie, że tutaj faktycznie siedzi sama wierchuszka i ew. tzw. mianowani urzędnicy ! I chodzi o jedno - żeby tylko oni nie stracili ( kasy za stołek, lub dodatku ). A reszta niech...

09 lip 2007, 19:35
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Lepper już zapowiedział wyjście z koalicji. A nie wiecie jak na projekt ustawy o KAS zapatrywała się PO?

Juhas                    

PIKS - jakbym sam siebie czytał...Mam wrażenie, że tutaj faktycznie siedzi sama wierchuszka i ew. tzw. mianowani urzędnicy ! I chodzi o jedno - żeby tylko oni nie stracili ( kasy za stołek, lub dodatku ). A reszta niech...

Ja jestem mianowany ale chciałbym wejścia KAS-u.

09 lip 2007, 19:36

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Chyba tak Inspektorze. Ale raczej tylko wielki optymista mógł liczyć na wynagrodzenie wynikające z projektu ustawy o KAS. Teraz obok roszczeń pielęgniarek i lekarzy kroją się następne nieprzewidziane wydatki...

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->"Wprost": wybory we wrześniu<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Kierownictwo PiS podejmie kroki, by we wrześniu odbyły się przedterminowe wybory parlamentarne - podał serwis wprost.pl. powołując się na nieoficjalne informacje.
Decyzja ma związek z odwołaniem wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

A podwyżki to już dostaliśmy. Od lipca bieżącego roku. Zdaje się, że to załatwił Wjawor...  :lol:

09 lip 2007, 19:37

POSTY        197
WAKANTANKA - naprawdę Ci się to chwali...Ale uwierz mi - akurat jeśli chodzi o wierchuszkę i "mianowanych" jesteś w ZDECYDOWANEJ mniejszości...A jak się ma PO na KAS ? Hmmm...Moim zdaniem tak jak i na całą skarbówkę. Czyli jedno jest pewne - nie czeka nas NIC dobrego .

09 lip 2007, 19:39

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Bardzo mnie zastanawiają niektóre komentarze odnośnie KAS. Szczególnie te obawy o naruszenie status quo. Czyżby siedziało tu wysokie kierownictwo i agitowało przeciw zmianom? Z jednej strony wszyscy narzekają że w skarbówce jest źle, a z drugiej trzęsą gaciami przed zmianami. Jeśli ta reforma nie wejdzie to będzie dalej taka kupa (dla zwykłych pracowników) jak jest. O to wam chodzi? Nie szukam jeszcze innej pracy tylko z powodu planowanej reformy.

To zależy co rozumiesz pod hasłem "źle w skarbówce". Niestety szarzy pracownicy i nasze Kierownictwo rozumieją te pojęcie zupełnie inaczej.
Kolejne pytanie czy reforma w postaci aktualnej propozycji KASy spełnia oczekiwania pracownika ( uczciwego, sumiennego, od lat "wypruwającego płuca" dla tego resortu ). Wierz mi, że takich pracowników jest wielu, i ze smutkiem muszę powiedzieć, że jak narazie z radością nie mają co czekać na 01.01.2008r.
Dlatego ja akurat się nie dziwię, że się boją, że dla nich niestety z szumnej reformy zostanie tylko jeszcze większa kupa, jak mowisz. Pytanie co oprócz zmiany szyldów, zmiany na kierowniczych stanowiskach ( niekoniecznie na lepszych ), kolejnego chaosu, z którym to oni będą musieli się borykać przez kolejne lata - oczywiście bezkosztowo nam ta "reforma" da.
Osobiście nie widzę dla siebie zagrożeń, ale nie dziwię się swoim kolegom i koleżankom.

Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 19:47 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 19:44

POSTY        197
WJAWOR - weż pod uwagę, że duża liczba osób pracuje już tylko dlatego, że czeka co ptrzyniesie KAS...Bo wkur...w braci skarbowców narasta. I jeśli ja np. byłbym pewien, że z KAS będą nici i nie będzie żadnych podwyżek od 01.01.2008 r. to jutro skłądałbym wymówienie. Bo uwierz mi - za taką kasę jaką zarabia "zwykły" pracownik US, czy IS pracę można znaleźć od tzw. " ręki"...

09 lip 2007, 19:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 121  Następna strona