Na koniec tego tygodnia planowana jest konferencja uzgodnieniowa ws. KAS. W przyszłym tygodniu spotkania ze ZZ.
... no i co ? Wie ktoś coś może o konferencji i dokonanych na niej uzgodnieniach :czytaj: ?
____________________________________ always look on the bright side of life
07 lip 2007, 22:21
elsinore
<!--quoteo(post=12035:date=02. 07. 2007 g. 17:46:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 02. 07. 2007 g. 17:46) [snapback]12035[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Na koniec tego tygodnia planowana jest konferencja uzgodnieniowa ws. KAS. W przyszłym tygodniu spotkania ze ZZ.
... no i co ? Wie ktoś coś może o konferencji i dokonanych na niej uzgodnieniach :czytaj: ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No co Ty, tydzień się jeszcze nie skończył - to raz. Związki dostąpią zaszczytu zapoznania lub nie dopiero w przyszłym tygodniu - to dwa. Takie były uzgodnienia - więc się nie gorączkuj - to trzy :wub:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
07 lip 2007, 23:09
ARYA Ci ludzie współpracowali z byłymi urzędnikami /niekoniecznie skarbówki/ i mają obraz tego jak pracują. Mam ich przekonywać, ze to nie jest prawda?
09 lip 2007, 11:31
To chyba dla nas jest jest wiadomość dnia, zwłaszcza w kontekście wprowadzenia KAS. <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Andrzej Lepper został odwołany ze stanowiska na wniosek premiera<!--sizec--></span><!--/sizec--> - poinformowały Wiadomości TVP. Dymisja Leppera związana z działaniami CBA dot. korupcji.
Jak podały Wiadomości aresztowano dwóch współpracowników Leppera. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie ma Leppera - nie ma koalicji. Czyżby to miało oznaczać, że ( przynajmniej w najbliższym czasie ) nie będzie też KAS?
W tej sytuacji widzę trzy możliwości. 1. Nowe wybory - i reforma odłożona co najmniej o rok ( o ile nie ad Calendas Grekas ), :brawa: 2. Koalicja PO-PiS ( i wtedy nic nie wiadomo ), :wsciekly: 3. Za kilka dni Andrzej L. po raz kolejny "odzyska" funkcję v-ce premiera ( i wtedy wracamy do punktu wyjścia ). :stop:
Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 18:58 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
09 lip 2007, 18:57
Trzecia opcja raczej nie wchodzi w grę. Jak już wspomniałeś, odwołanie ma związek z działaniami CBA i aresztowano już dwóch współpracowników Endrju Buraka. Ale może jest czwarte wyjście. Może kwity na Jędrka są takie, że straci szefostwo w swojej (dosłownie) partii. Wtedy koalicja może trwać dalej i KAS może zostać przeforsowany. Zobaczymy.
Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 19:11 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz
09 lip 2007, 19:09
To oznacza koniec nadziei na podwyżki płac w skarbówce...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
09 lip 2007, 19:23
I znów idąc do wyborow partie będą głosiły postulaty cięć w administracji...I na bank żadnej podwyżki od stycznia nie będzie...Pora zwijać żagle...
09 lip 2007, 19:31
Bardzo mnie zastanawiają niektóre komentarze odnośnie KAS. Szczególnie te obawy o naruszenie status quo. Czyżby siedziało tu wysokie kierownictwo i agitowało przeciw zmianom? Z jednej strony wszyscy narzekają że w skarbówce jest źle, a z drugiej trzęsą gaciami przed zmianami. Jeśli ta reforma nie wejdzie to będzie dalej taka kupa (dla zwykłych pracowników) jak jest. O to wam chodzi? Nie szukam jeszcze innej pracy tylko z powodu planowanej reformy.
09 lip 2007, 19:32
PIKS - jakbym sam siebie czytał...Mam wrażenie, że tutaj faktycznie siedzi sama wierchuszka i ew. tzw. mianowani urzędnicy ! I chodzi o jedno - żeby tylko oni nie stracili ( kasy za stołek, lub dodatku ). A reszta niech...
09 lip 2007, 19:35
Lepper już zapowiedział wyjście z koalicji. A nie wiecie jak na projekt ustawy o KAS zapatrywała się PO?
Juhas
PIKS - jakbym sam siebie czytał...Mam wrażenie, że tutaj faktycznie siedzi sama wierchuszka i ew. tzw. mianowani urzędnicy ! I chodzi o jedno - żeby tylko oni nie stracili ( kasy za stołek, lub dodatku ). A reszta niech...
Ja jestem mianowany ale chciałbym wejścia KAS-u.
09 lip 2007, 19:36
Chyba tak Inspektorze. Ale raczej tylko wielki optymista mógł liczyć na wynagrodzenie wynikające z projektu ustawy o KAS. Teraz obok roszczeń pielęgniarek i lekarzy kroją się następne nieprzewidziane wydatki...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->"Wprost": wybory we wrześniu<!--sizec--></span><!--/sizec--> Kierownictwo PiS podejmie kroki, by we wrześniu odbyły się przedterminowe wybory parlamentarne - podał serwis wprost.pl. powołując się na nieoficjalne informacje. Decyzja ma związek z odwołaniem wicepremiera i ministra rolnictwa Andrzeja Leppera. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A podwyżki to już dostaliśmy. Od lipca bieżącego roku. Zdaje się, że to załatwił Wjawor...
09 lip 2007, 19:37
WAKANTANKA - naprawdę Ci się to chwali...Ale uwierz mi - akurat jeśli chodzi o wierchuszkę i "mianowanych" jesteś w ZDECYDOWANEJ mniejszości...A jak się ma PO na KAS ? Hmmm...Moim zdaniem tak jak i na całą skarbówkę. Czyli jedno jest pewne - nie czeka nas NIC dobrego .
09 lip 2007, 19:39
Piks
Bardzo mnie zastanawiają niektóre komentarze odnośnie KAS. Szczególnie te obawy o naruszenie status quo. Czyżby siedziało tu wysokie kierownictwo i agitowało przeciw zmianom? Z jednej strony wszyscy narzekają że w skarbówce jest źle, a z drugiej trzęsą gaciami przed zmianami. Jeśli ta reforma nie wejdzie to będzie dalej taka kupa (dla zwykłych pracowników) jak jest. O to wam chodzi? Nie szukam jeszcze innej pracy tylko z powodu planowanej reformy.
To zależy co rozumiesz pod hasłem "źle w skarbówce". Niestety szarzy pracownicy i nasze Kierownictwo rozumieją te pojęcie zupełnie inaczej. Kolejne pytanie czy reforma w postaci aktualnej propozycji KASy spełnia oczekiwania pracownika ( uczciwego, sumiennego, od lat "wypruwającego płuca" dla tego resortu ). Wierz mi, że takich pracowników jest wielu, i ze smutkiem muszę powiedzieć, że jak narazie z radością nie mają co czekać na 01.01.2008r. Dlatego ja akurat się nie dziwię, że się boją, że dla nich niestety z szumnej reformy zostanie tylko jeszcze większa kupa, jak mowisz. Pytanie co oprócz zmiany szyldów, zmiany na kierowniczych stanowiskach ( niekoniecznie na lepszych ), kolejnego chaosu, z którym to oni będą musieli się borykać przez kolejne lata - oczywiście bezkosztowo nam ta "reforma" da. Osobiście nie widzę dla siebie zagrożeń, ale nie dziwię się swoim kolegom i koleżankom.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 19:47 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
09 lip 2007, 19:44
WJAWOR - weż pod uwagę, że duża liczba osób pracuje już tylko dlatego, że czeka co ptrzyniesie KAS...Bo wkur...w braci skarbowców narasta. I jeśli ja np. byłbym pewien, że z KAS będą nici i nie będzie żadnych podwyżek od 01.01.2008 r. to jutro skłądałbym wymówienie. Bo uwierz mi - za taką kasę jaką zarabia "zwykły" pracownik US, czy IS pracę można znaleźć od tzw. " ręki"...