Teraz jest 10 wrz 2025, 03:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772 ... 793  Następna strona
Gimnastyka umysłu 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 sie 2017, 13:00

POSTY        4
Post Re: Gimnastyka umysłu
A nie powinno być:
Flaga - Bandera
Ląd- Morze ?

Jeżeli chodzi o loterię to w teście A na bank była pieniężna.

Było jeszcze pytanko coś o PCM: ja strzeliłam matrycę logiczną. Niestety nie pamiętam treści pytania i innych odpowiedzi...

11 lip 2018, 06:45
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA10 lip 2018, 10:04

POSTY        3
kaat                    

nowypit                    

Mózg - Opona
Serce - Komora

Ile było analogii słownych?

A nie serce - osierdzie?

Ja dałem też serce - komora, bo to tworzy dodatkową dwuznaczność słowa (tak, jak opony)...

11 lip 2018, 07:56
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lip 2018, 16:28

POSTY        11
Niestety tutaj mam źle, bo zaznaczyłem odpowiedź: naczynia, myśląc że chodzi o liczbę mnogą:( Wydaje mi się że chodzi o osierdzie, ponieważ jest to organ chroniący serce, tak jak opony chronią mózg.
Czy możecie mnie oświecić, co oznacza ważenie punktów w części sprawdzianu umiejętności? Byłem pierwszy raz na egzaminie, a widzę że dostęp do informacji o zasadach samego egzaminu, czy jego części jest mówiąc delikatnie nieco utrudniony.

11 lip 2018, 08:55
Amator

REJESTRACJA23 lut 2016, 11:58

POSTY        22
Dałam osierdzie bo jest zapalenie opon mózgowych i zapalenie osierdzia.

Jeszcze było
Wegiel ropa
Kopalnia platforma

11 lip 2018, 11:51
Zaawansowany

REJESTRACJA14 lip 2009, 15:46

POSTY        79
Na teście wiedzy miałam wersję A i tam nie było w odpowiedziach dot. polskiego przedstawiciela Rady Europejskiej, była Rada Europy i Rada Unii Europejskiej.

Pamiętam jeszcze, że było coś o sołectwie - pomocniczy podział gminy
i kto stoi na straży traktatów - Komisja Europejska

Ogólnie to masakra, pytania przekombinowane, jak to już ktoś napisał, nastawiam się na podejście w przyszłym roku.

11 lip 2018, 15:01
Zaawansowany

POSTY        79
A i jeszcze jedno: pamiętacie czy było ubezwłasnowolniona osoba całkowicie czy częściowo?

11 lip 2018, 17:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lip 2009, 20:30

POSTY        12
aspa                    

A i jeszcze jedno: pamiętacie czy było ubezwłasnowolniona osoba całkowicie czy częściowo?

W wersji B było częściowo

11 lip 2018, 17:30
Zaawansowany

REJESTRACJA24 maja 2017, 08:32

POSTY        38
aspa                    

Na teście wiedzy miałam wersję A i tam nie było w odpowiedziach dot. polskiego przedstawiciela Rady Europejskiej, była Rada Europy i Rada Unii Europejskiej.

Pamiętam jeszcze, że było coś o sołectwie - pomocniczy podział gminy
i kto stoi na straży traktatów - Komisja Europejska

Ogólnie to masakra, pytania przekombinowane, jak to już ktoś napisał, nastawiam się na podejście w przyszłym roku.

W wersji A ubezwłasnowolniona częściowo.
Aspa już chyba każdy się nastawia na przyszły rok. Pytania z zeszłych lat o zarządzanie, podstawy makroekonomii, wiedza gazetowa a teraz... od kiedy pytają o Afrykę? Tyle wyborów parlamentarnych było w Europie w tamtym i tym roku, kilku prezydentów nowych, ciekawych wydarzeń to nie... jest Afryka, sierp i młot.  :angry2:  :wsciekly:

Pytanie o sołectwo też kojarzę.Ktoś pamięta inne odpowiedzi jakie były podane do tego pytania?

11 lip 2018, 18:29
Zaawansowany

POSTY        79
Afrykę akurat dobrze wiedziałam, ale na sierpie i młocie poległam, nie pamiętam nawet co zaznaczyłam, na 100% nie Austrię ;)
Porażka ogólnie, ale nie poddam się ;) Za dużo mnie to kosztowało i pieniędzy, czasu i nerwów, żeby teraz odpuścić. Podchodziłam pierwszy raz i zdobyłam jakieś tam już doświadczenie. Bardziej martwi mnie, że będzie mowy przetarg na test umiejętności w przyszłym roku i nie wiadomo, czy będzie wyglądał tak samo.

11 lip 2018, 19:48
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA08 lut 2016, 18:42

POSTY        2
No to będziemy kolekcjonować długopisy - czarne oczywiście :(  :mur:

12 lip 2018, 09:00
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA08 lip 2018, 16:28

POSTY        11
Co do sołectw, to inne możliwe odpowiedzi w tym pytaniu traktowały o podziale zasadniczym i specjalnym i jeszcze o jakimś którego nie pamiętam.
A co do tego ważenia/normalizowania punktów w sprawdzianie umiejętności to coś wiecie?

12 lip 2018, 13:20
Zaawansowany

POSTY        79
jawis86                    

A co do tego ważenia/normalizowania punktów w sprawdzianie umiejętności to coś wiecie?

Ja nie wiem czy ktoś to wie. Różne są teorie, koleżanka w zeszłym roku pojechała zobaczyć test i porozmawiać z psychologiem i też jej nic nie powiedzieli.

12 lip 2018, 18:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 09:33

POSTY        328
kasia3                    

No to będziemy kolekcjonować długopisy - czarne oczywiście :(  :mur:

Tylko że dość drogo wychodzi (ponad 700zł) ;) no i oczywiście woda (dostałem 2 butelki) - ale to chyba gratis ;)

12 lip 2018, 19:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA03 sie 2009, 07:47

POSTY        35
Szczerze Was podziwiam. Ja zdawałem naście lat temu - to już całą epoka. Teraz niektóre pytania pomału sięgają poziomu absurdu z Monty Pythona. Nie poddawajcie się i próbujcie dalej, bo to jedyna droga do sensownej podwyżki, a dodatek i dodatkowy urlop w zrekompensują Wam trud.
Podejrzewam, że większość "układaczy" tych podchwytliwych pytań nie ma nawet połowy Waszej wiedzy i umiejętności, i sama by poległa na własnym egzaminie  :blink:

13 lip 2018, 21:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11089 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 766, 767, 768, 769, 770, 771, 772 ... 793  Następna strona