Teraz jest 11 wrz 2025, 16:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Szanowny Praktyku 1945 - w ramach kooperacji nad tak wiekopomnym dziełem wtrąciłbym jeszcze krótką preambułę, genezę lub rys uwarunkowań historyczno-ustrojowych oraz jakiś rozdzialik z uwagami końcowymi czy też zasadami postępowania z zasadami wynikającymi z rozdziałów I i II.  :D
Wszystko za jakże skromnym wynagrodzeniem konsultanta ds...

Ostatnio edytowano 27 cze 2007, 07:32 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2007, 00:00
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

PS. Drago, takie ISO to moglibyśmy opracować we 2-ch i po 30 tys. dla każdego, a ktoś np. z MF (DAS) zaleciłby wprowadzić we wszystkich urzędzach (czy w izbach?), a jakie oszczędności (to tak w temacie "tanie państwo)!

Praktyk, podaj tylko dzień i miejsce, biorę mój notes i przyjeżdżam.

Mam takie nieodparte wrażenie, że Naczelnicy w ramach skromnych swoich wynagrodzeń mają wypisane również opcję "sprawne zarządzanie". Szczęście że ktoś gdzieś kiedyś wymyślił ISO.....

praktyk1945                    

(...) Wartościowania stanowisk pracy. Ktoś tam gdzieś daleko (za górami, za lasami nad Wisłą) nad tym pracuje. (...)
Uwaga! Prawa autorskie zastrzeżone!!! :nonono:  :piwo:

Kto wie, być może już za miesiąc....
potem nam zostanie już tylko  :piwo:

27 cze 2007, 19:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
To już jest nas trzech. Potrzebny jest nam tylko sponsor. Może inspektor, który ostatnio ( chyba tu , a może w innym temacie) został nazwany "wielkim przewodniczącym i rzecznikiem MF ". Jeśli tak jest, to otrzymał pewnie jakąś dotację (wynagrodzenie, może zapomogę ) z MF i zechce nas wspomagać finansowo z tych środków (przecież to nasze ministerstwo, to "dba" o nas lepiej jak Lepper o swoich rolników). Proponuję zatem powołać spółkę (cywilną, może z o.o.) z siedzibą przed, a może w MF ( nie będzie padać nam na głowę i jaki bezpośredni kontakt ). Ale koniec żartów (pasuje to lepiej i ten i tamten post na "Pośmiejmy się"). A Ty Drago to jesteś taki "mały prowokator". Napisałem tam, że na temat ISO nie będę już pisać, a Ty prowokujesz. Znam jeszcze jedną  firmę, która "zafundowała" sobie ISO , to moja spółdzielnia mieszkaniowa (czytaj prezes tej sp-ni), ale niech pozostanie to moją tajemnicą (jak to działa - powiedziałem tylko prezesowi, że o pewne sprawy w związku z ISO, to zapytam go za rok). Zauważyłem tylko jedno. W Polsce nastała jakaś moda na ISO, ale chyba już mija. Ale Tobie to jeszcze nie -cyt."szczęście, że ktoś kiedyś wymyślił ISO". Może to i szczęście tylko nie wiem dla kogo? Może dla naczelników? (cyt. "to sprawne zarządzanie"). Tak mi się wydaje, że Ty jesteś tym naczelnikiem, ale jeszcze nie masz ISO. To moja rada. Zorganizuj sobie "wycieczkę do "zaprzyjaźnionego" urzędu tego najbliższego z ISO i porozmawiaj z tamtym NUS-em na ten temat (może jeszcze z pracownikami , ale z nimi tak na boku bez udziału tamtego NUS-a). Poproś o ksero (uwaga- prawa autorskie zastrzeżone, ale czego się nie robi dla dobrego kolegi naczelnika) i zabierz to do siebie i się z tym zapoznaj i potem wprowadź u siebie. Pytanie - czy warto za to płacić ok. 30 tyś. zł na starcie? Jeśli wprowadzisz takie "dragowskie ISO"(czyli swoje), to niestety, nie doświadczysz 2-ch rzeczy 1) nie będzie "uroczystego" wręczenia 2) 3-ch "obrazków" na ścianie w sekretariacie z certyfikatami w j. angielskim, chyba niemieckim i polskim . I ta "ściana "jest ponoć najważniejsza (dla naczelników oczywiście). Możesz to "skwitować", że "dobrymi radami (czytaj moimi) jest piekło wybrukowane". Ale wybór należy do Ciebie.

PS. Definitywnie kończę z Tobą dyskusję  (oczywiście na temat ISO). :piwo:

Ostatnio edytowano 28 cze 2007, 18:47 przez praktyk1945, łącznie edytowano 1 raz

27 cze 2007, 22:42
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Swego czasu o uszy się mnie obiło, iż by skutecznie (w sensie bez konfliktu z UE) wprowadzić KAS'ę winno się zawiadomić stoswne organy UE o fakcie "grzebania i majstrowania przy organach celnych" jako że akcyza i cła domeną UE ponoć jest. Zawiadomienie stosowne nastąpić ponoć winno na min.6 m-cy przed planowaną zmianą. Skoro tak, przy założeniu że ambitnie wyznaczono nieprzekraczalny termin wejścia KAS'y na 01.01.2008, to czy na zawiadomienie pozostaje czas do soboty  :) ?
Wie ktoś jakie byłyby skutki naruszenia takiego obowiązku ? Czy może jednak czeka nas "obsuwa" z terminem ?

27 cze 2007, 23:23
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
M.Banaś zaprzeczył, że taki obowiązek istnieje.

28 cze 2007, 05:13
Zobacz profil WWW
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 cze 2007, 19:15

POSTY        1
Czy coś wiadomo o informatykach w KAS? Proszę o informację bo może czas już szukać pracy.

28 cze 2007, 14:58
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Czy coś wiadomo o informatykach w KAS?
Proszę o informację bo może czas już szukać pracy.

Informatyk szuka informacji???
A któż może być lepiej poinformowany od informatyka?!
:D

Ostatnio edytowano 28 cze 2007, 18:02 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

28 cze 2007, 18:01
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
Wszystkie komórki informatyczne mają być podległe bezpośrednio pod MF.

28 cze 2007, 18:22
Zobacz profil ICQ
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lut 2007, 14:49

POSTY        47
Wschodnicelnik                    

Jeżeli wyrównają nam płace do sprzątaczek w MF mamy szansę na sporą podwyżkę !
:blush:

28 cze 2007, 18:33

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Już od dawna wszystkie komórki nie tylko informatyczne są bezposrednio podległe MF. Na każde kiwnięcie wszyscy płodzą i ślą kolejne sprawozdania.  

Jaką konkretnie podleglość masz na myśli ? Taką  :sex: , czy może taką  :dupa:, nie mów tylko, że obie naraz.

28 cze 2007, 21:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 lut 2007, 11:32

POSTY        6

Ale to MY wygraliśmy wojnę!!!

"My"? Masz na myśli Rosję czy USA?
Bo Polska wojnę przegrała już w 1939 roku.

--
explorer

29 cze 2007, 12:31
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Czy to jest podyktowane tym by informatycy nie zajmowali sie rozliczaniem VZM  a zabezpieczaniem i udostępnianiem danych i systemów czy też to tylko wstęp do ousourcingu ? Ilu ma być tych ministerialnych informatyków? Bo teraz jest ich więcej niż w największej polskiej firmie informatycznej.  Ze względu na brak chętnych informatyków  do pracy w urzędzie obniża się wymagania  od  informatyka .
W ogłoszenia wymaga się:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Informatyk w Referacie Informatyki
Wymagania stawiane pracownikowi:
Wykształcenie: co najmniej średnie informatyczne

Wymagania niezbędne:
Umiejętność pracy na komputerze,
znajomość systemu operacyjnego Windows, pakietu MS Office oraz OpenOffice,
znajomość technik sieciowych,
umiejętność konfiguracji urządzeń sieciowych

Wymagania dodatkowe:
- znajomość rodziny protokołów TCP/IP,
- doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku,
- otwartość, komunikatywność oraz umiejętność pracy zespołowej i współpracy z użytkownikami,
- umiejętność przekazywania wiedzy,
- mile widziana znajomość zagadnień podatkowych <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Ostatnio edytowano 30 cze 2007, 17:30 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

30 cze 2007, 17:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 19:19

POSTY        400
Oj, coś mi się wydaje, że z reformy to będą nici. Lekarze i pielęgniarki głodują, celnicy zapowiadają strajk włoski. Jak rząd się ugnie i podniesie wynagrodzenie służbie zdrowia pieniążków na KAS już zabraknie. No chyba, że szybciutko zostaną dodrukowane. Tylko czy tych podwyżek nie zje potem inflacja ?

30 cze 2007, 20:10
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

W ogłoszenia wymaga się:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Informatyk w Referacie Informatyki
Wymagania dodatkowe:
1.  znajomość rodziny protokołów TCP/IP,
2. doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku,
3. otwartość, komunikatywność oraz umiejętność pracy zespołowej i współpracy z użytkownikami,
4. umiejętność przekazywania wiedzy,
5. mile widziana znajomość zagadnień podatkowych

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

1. Znajomości i rodzina zawsze mile widziane.
2. na podobnym haha
4. Ma średnie i będzie szkolił - gratuluję
5. Tranqilo zobacz co wam szykują. Napisz lepiej od razu do którego działu się piszesz.

30 cze 2007, 22:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 121  Następna strona