Teraz jest 11 wrz 2025, 14:24

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

WJAWOR - weż pod uwagę, że duża liczba osób pracuje już tylko dlatego, że czeka co ptrzyniesie KAS...Bo wkur...w braci skarbowców narasta. I jeśli ja np. byłbym pewien, że z KAS będą nici i nie będzie żadnych podwyżek od 01.01.2008 r. to jutro skłądałbym wymówienie. Bo uwierz mi - za taką kasę jaką zarabia "zwykły" pracownik US, czy IS pracę można znaleźć od tzw. " ręki"...

Coś to wkur... nie bardzo się ma do liczebności na naszej ostatniej pikiecie, a chyba od tamtego czasu aż tak drastycznie wynagrodzenia w skarbówce nie spadły.
A co do oczekiwań, to stąd tyle krytycznych opinii na forum o projekcie KAS, ponieważ narazie projekt bardzo szumny, przez Kierownictwo nazwany wielką reformą i złotym środkiem na wszystkie bolączki skarbówki,  właśnie żadnych konkretów nam nie gwarantuje, oprócz trzykrotności minimalnej, co jak życie wskazuje może łatwo zniknąć podczas prac sejmowych ( ach te potrzeby budżetowe w innych gałęziach ).
A nadzieja jak wiesz to matka kochająca swoje dzieci chociaż są one ... . Też nadzieja na poprawę sytuacji pracowników skarbówki i to od kilku lat jest ważnym argumentem w moim życiu i podobnie patrzę na kolejne propozycje zmian. Ważne by nie zmieniono tylko szyldu i paru stołków.

Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 20:06 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 20:04
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
Ciekawie żyje się w naszym kraju, oj ciekawie... Endrju odwołany, Czerwiec czy Lipiec też, wybory czy co?? A KAS??

09 lip 2007, 20:11
Zobacz profil ICQ
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
[quote name='helvet' date='09. 07. 2007  g. 20:57' post='12378']
To chyba dla nas jest jest wiadomość dnia, zwłaszcza w kontekście wprowadzenia KAS.
[
W tej sytuacji widzę trzy możliwości.
2. Koalicja PO-PiS ( i wtedy nic nie wiadomo ), :wsciekly:

Jeżeli ta druga możliwość, to będą nas łączyć  z zus-ami. Pomyśł Chlebowskiego -  już jest w programie PO!

09 lip 2007, 20:14

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
Teraz czas na głębszą refleksję...Wszyscy martwimy się co będzie z KAS-em. A nie powinniśmy się raczej bardziej martwić tym, co się stanie z naszą przełożoną ? Bo jak nie ona, to kto o nas zadba ?:(((

09 lip 2007, 20:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 14:47

POSTY        46
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->WJAWOR - weż pod uwagę, że duża liczba osób pracuje już tylko dlatego, że czeka co ptrzyniesie KAS...Bo wkur...w braci skarbowców narasta. I jeśli ja np. byłbym pewien, że z KAS będą nici i nie będzie żadnych podwyżek od 01.01.2008 r. to jutro skłądałbym wymówienie. Bo uwierz mi - za taką kasę jaką zarabia "zwykły" pracownik US, czy IS pracę można znaleźć od tzw. " ręki"...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

jJUZ JEST KONIEC KAS <_<

09 lip 2007, 20:21

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197
Czyli - " To już jest koniec, nie ma już nic. Jesteśmy wolni - możemy iść..." :)))

09 lip 2007, 20:23
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

To oznacza koniec nadziei na podwyżki płac w skarbówce...

Inspektor załatwiaj pozwolenie na manifestację, ale na conajmniej miesiąc i otwieramy zielone miasteczko obok białego. Ja lecę jutro kupić namiot i materace

09 lip 2007, 21:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 21:01

POSTY        26
szkoda tego rządu, cokolwiek by nie mówić, pierwszy raz mieliśmy v-ce ministrów, którzy autentycznie próbowali coś zmienić..... szkoda :(

09 lip 2007, 21:16
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 21:56

POSTY        21

PIKS - jakbym sam siebie czytał...Mam wrażenie, że tutaj faktycznie siedzi sama wierchuszka i ew. tzw. mianowani urzędnicy ! I chodzi o jedno - żeby tylko oni nie stracili ( kasy za stołek, lub dodatku ). A reszta niech...

Juhas                    

WAKANTANKA - naprawdę Ci się to chwali...Ale uwierz mi - akurat jeśli chodzi o wierchuszkę i "mianowanych" jesteś w ZDECYDOWANEJ mniejszości...A jak się ma PO na KAS ? Hmmm...Moim zdaniem tak jak i na całą skarbówkę. Czyli jedno jest pewne - nie czeka nas NIC dobrego .

Tak się składa że też jestem mianowany. :blink:   Przykro mi jeśli Cię rozczarowałem. Mimo to liczę, że KAS poprawi byt nie tylko mój, ale wszystkich skarbowców. Wjawor - ja wiem, że projekt niczego jeszcze nie gwarantuje, ale co mamy do stracenia? Gorzej być chyba nie może.

Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 21:34 przez Piks, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 21:22
Zaawansowany

REJESTRACJA25 paź 2006, 19:11

POSTY        69

LOKALIZACJABiałystok
Na jutro jest zapowiadana narada w MF-ie... Pilna... Ale czyżby wiedzieli już coś wczoraj?? Może coś się dowiem...

09 lip 2007, 21:35
Zobacz profil ICQ
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

To oznacza koniec nadziei na podwyżki płac w skarbówce...

Ależ będą. Od 01.01.2009 roku.  <_< A jeśli nie, to mamy kolejne lata. Moje obawy sie sprawdzają, od końca zeszłego roku ganialiśmy za króliczkiem pn. wyższe płace w nowej, pięknej administracji..  :mur:

09 lip 2007, 21:41

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Na jutro jest zapowiadana narada w MF-ie... Pilna... Ale czyżby wiedzieli już coś wczoraj?? Może coś się dowiem...

Zawsze mnie zadziwiasz. :D
Podajesz tam kawę, czy zwołujesz te narady ? :brawa:

Ostatnio edytowano 09 lip 2007, 22:12 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2007, 22:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 16:29

POSTY        294
... i jeszcze ciastka ! Oj ! -Biedni ci celnicy ze wschodu! :D

09 lip 2007, 22:31
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Raczej awaryjne lądowanie dla VIPów w SSP ew. za granicą.

Ciekawe czyjego strajku boją się teraz najbardziej... :rolleyes:

09 lip 2007, 22:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 121  Następna strona