oj Panowie..bez przesady..zmu.. po co się kłócić?? I o co?? O jakieś zapewnienia, które nie wiadomo czy się ziszczą, o zmiany, które nie wiadomo, czy będą, o coś, co jest gdzieś daleko za horyzontem i w dodatku nie wiadomo, czy jest tam to coś? Chyba że o money to wtedy ja rozumieć was Ja jestem... ciut wyżej niż zwykły pracownik, mam mianowanie i III stopień, troszkę ludzi pod sobą... pracuję w stolicy a zarabiam... Tak, powiem, zarabiam ponad piątaka ale czy to dużo czy mało to pojęcie względne. Jak spojrzę na młodzież i jej zarobki, to się nie dziwię, że szukają lepszej pracy, te 1800 to nie za dużo na własny start w życie: mieszkanie, transport, kobiety Ale jak obejrzę się na...hmm.. mających pewne układy polityczne, to mają ze 4 razy to co ja mniej robiąc i mając mniejszą odpowiedzialność, po prostu szaleją w kilku lub nastu komisjach, za które coś dostają, a komisje..hmm... lepiej to przemilczeć. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć jedno: nie ważne są uklady, nie ważna jest zdobyta wiedza i doświadczenie, liczą się tylko układy polityczne. Jak ktoś chce dobrze, naprawdę dobrze zarabiać lub.... inaczej czerpać zyski, to tylko w strukturach partyjnych. Ale ze mnie jest stary głupi człowiek, który może ale na partyjniactwo nigdy się nie namówi. Oj głupi ja, głupi...
10 lip 2007, 22:14
Drogi Piksie - nigdzie nie napisałem, że w skarbowści jest świetnie. Nie jestem także naczelnikeim (tak jak są dzielone stołki nie mam na to szans). Generalne uważam, że bałagan jest w całym kraju - zobacz aktualne wydarzenia. Chciałbym, żeby w naszym kraju i w skarbowści było normalnie i każdy za swoją pracę otrzymywał godziwe wynagrodzenie. Może kiedyś (najlepiej jak najszybciej) dożyjemy takich czasów, czego sobie, Tobie i pozostałym życzę.
10 lip 2007, 22:20
Wschodnicelnik.
...nie ważne są uklady, nie ważna jest zdobyta wiedza i doświadczenie, liczą się tylko układy polityczne. Jak ktoś chce dobrze, naprawdę dobrze zarabiać lub.... inaczej czerpać zyski, to tylko w strukturach partyjnych. Ale ze mnie jest stary głupi człowiek, który może ale na partyjniactwo nigdy się nie namówi. Oj głupi ja, głupi...
I tu się zgadzamy!!! :piwo: Szanowny Panie Wschodnicelniku ! Gdyby starzy mogli..., a młodzi wiedzieli... I nie wiedzą. Jeszcze! Ale Ich to też czeka !. Młodych oczywiście.
Pozdrawiam Wschodniegocelnika i młodych też !
10 lip 2007, 22:56
kolo
szkoda tego rządu, cokolwiek by nie mówić, pierwszy raz mieliśmy v-ce ministrów, którzy autentycznie próbowali coś zmienić..... szkoda
To na poważnie ,czy 'gruby' żart ??!! Ile można dorobić miesięcznie do pensji za takie teksty ? ! ---------------------- A co do podwyżek po nowym roku - jeśli odejmnie się od tych wielkości podatek , to całkiem inne kwoty zostają ... Czy o takie podwyżki chodziło ?
11 lip 2007, 11:56
Celnicy piszą, że jest nowy projekt KAS z 3 lipca
____________________________________ Doświadczenie uczy, że doświadczenie niczego nie uczy" Giovanni Guareschi
Ostatnio edytowano 11 lip 2007, 15:36 przez babula, łącznie edytowano 1 raz
11 lip 2007, 15:35
Nowy, to przesada, ale trochę zmieniony. Otrzymaliśmy (ZZ) projekt wczoraj i będziemy dyskutować nad nim jutro.
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
11 lip 2007, 15:45
Jutro zobaczycie mnie na spotkaniu /to do ZZ/
11 lip 2007, 17:17
siepacz
Drogi Piksie - nigdzie nie napisałem, że w skarbowści jest świetnie. Nie jestem także naczelnikeim (tak jak są dzielone stołki nie mam na to szans). Generalne uważam, że bałagan jest w całym kraju - zobacz aktualne wydarzenia. Chciałbym, żeby w naszym kraju i w skarbowści było normalnie i każdy za swoją pracę otrzymywał godziwe wynagrodzenie. Może kiedyś (najlepiej jak najszybciej) dożyjemy takich czasów, czego sobie, Tobie i pozostałym życzę.
A dlaczego uważasz że ustawa o KAS nie zmieni nic na lepsze? Nikt nie zagwarantuje nam, iż te zmiany polepszą naszą sytuację. Ale to chyba lepsze niż tkwienie w marazmie i liczenie, że kiedyś się los odmieni .... Sporo osób u mnie w urzędzie wierzy, że utworzenie KAS będzie krokiem w dobrym kierunku.
11 lip 2007, 17:22
Wschodnicelnik
Jutro zobaczycie mnie na spotkaniu /to do ZZ/
Inspektor! Załatw sobie ochraniarzy!!! Może być niebezpiecznie. :stop: <_<
11 lip 2007, 19:38
siepacz
Pozdrawiam i wznoszę toast za proroctwo tych słów :piwo:
11 lip 2007, 19:40
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Jest już nowy projekt o KAS po uzgodnieniach międzyresortowych. Projekt datowany na 3 lipca. Jeden z artykułów zmienił brzmienie na następujące: "Wynagrodzenie urzędnika skarbowego składa się z wynagrodzenia zasadniczego, ustalanych z zastosowaniem mnożników kwoty bazowej, której wysokość według odrębnych zasad określa ustawa budżetowa i dodatków do wynagrodzenia. 2. Wynagrodzenie zasadnicze powinno uwzględniać doświadczenie i umiejętności zawodowe, zajmowane stanowisko oraz charakter wykonywanej służby. 3. Wynagrodzenie zasadnicze urzędnika skarbowego XVI stopnia nie może być niższe niż trzykrotność kwoty bazowej, o której mowa w ust. 1."<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Inspektor! Załatw sobie ochraniarzy!!! Może być niebezpiecznie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ja bym proponował GROM a i to nie gwarantuje bezpieczeństwa.
____________________________________ Litość dla wilków jest niesprawiedliwością wobec owiec.
Ostatnio edytowano 11 lip 2007, 20:33 przez jabol, łącznie edytowano 1 raz
11 lip 2007, 20:28
obniza na maxa baze i bedziemy mieli 3 krotnosc, na poziomie obecnego wynagrodzenia ... czaaaad... ale brzmienie podobne... 3 krotnosc czegos hehe
11 lip 2007, 20:32
Wiedziałam, że nas wy...... Jestem przyzwyczajona w sumie.
11 lip 2007, 20:43
No to czekamy na projekt budżetu i przepisy wykonawcze. A w tzw. międzyczasie szukamy pracy. A miało być tak pięknie...
Ostatnio edytowano 11 lip 2007, 21:15 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz