1) z jakiego poziomu należy ją utworzyć? Jako zadania, sprawy czy postępowanie/ wymiar? 2) szablonu chyba nie ma, więc decyzjaogólna?
1. sprawy -> postępowanie -> akcja "nadpłata/wymiar" 2. jest szablon
28 lut 2016, 09:50
Re: SSP
pkuzmiak
Marikajs
Wielkie dzięki za Help dot. nadpłaty
Mam jeszcze pytanie:
1) z jakiego poziomu należy ją utworzyć? Jako zadania, sprawy czy postępowanie/ wymiar? 2) szablonu chyba nie ma, więc decyzjaogólna?
1. sprawy -> postępowanie -> akcja "nadpłata/wymiar" 2. jest szablon
Uzupełnię punkt 1) sprawę typu stwierdzenie nadpłaty tworzymy z poziomu konta podatku
28 lut 2016, 13:56
choinka
sprawę typu stwierdzenie nadpłaty tworzymy z poziomu konta podatku
Większość spraw i wszystkie postępowania tworzymy z poziomu odpowiedniego konta podatku.
Z poziomu teczki podmiotu tworzymy analizę ryzyka, badanie właściwości i udzielenie informacji (u osób prawnych).
28 lut 2016, 14:49
Poltax
Większość spraw i wszystkie postępowania tworzymy z poziomu odpowiedniego konta podatku. Z poziomu teczki podmiotu tworzymy analizę ryzyka, badanie właściwości i udzielenie informacji (u osób prawnych).
Szkoda, że użytkownicy SSP dowiadują się o podstawowych funkcjach systemu w lutym 2016 roku, a nie np. w październiku 2015 roku...
Oczywiście to nie wina POLTAXU!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
28 lut 2016, 15:31
Czy ktoś z Was miał taki przypadek? wprowadzono do SSP deklarację PCC-3, do deklaracji wprowadzono załącznik PCC-3/A. Załącznik został błędnie zarejestrowany w SZD i tak samo błędnie naniesiony do SSP w szybki wprowadzaniu. W czynnościach sprawdzających kolejność podatników na załączniku została poprawiona, ale podczas łączenia PCC-3 z załącznikiem PCC-3/A pokazuje się błąd: załącznik nie został połączony z deklaracją! Pomocy ...
28 lut 2016, 16:44
kasiar74
Czy ktoś z Was miał taki przypadek? wprowadzono do SSP deklarację PCC-3, do deklaracji wprowadzono załącznik PCC-3/A. Załącznik został błędnie zarejestrowany w SZD i tak samo błędnie naniesiony do SSP w szybki wprowadzaniu. W czynnościach sprawdzających kolejność podatników na załączniku została poprawiona, ale podczas łączenia PCC-3 z załącznikiem PCC-3/A pokazuje się błąd: załącznik nie został połączony z deklaracją! Pomocy ...
Ja anulowałem załącznik w SSP. Nadałem nowy numer w SZD i po prawidłowej rejestracji wprowadziłem w SSP i wszystko gra.
28 lut 2016, 19:06
Nadir
Poltax
Większość spraw i wszystkie postępowania tworzymy z poziomu odpowiedniego konta podatku.
Szkoda, że użytkownicy SSP dowiadują się o podstawowych funkcjach systemu w lutym 2016 roku, a nie np. w październiku 2015 roku...
Akurat to jest napisane w podręczniku.
28 lut 2016, 20:11
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc odnośnie nadpłat
28 lut 2016, 21:52
Podatnik złożył podanie o umorzenie odsetek SD, ale po zapłacie podatku, odsetki wyniosły poniżej 11,50 zł. Chcemy odmówić wszczęcia postępowania. Jak to zrobić w SSP.
29 lut 2016, 13:34
Odsetek nie pobieramy od kwoty 8,70 zł, skąd kwota 11,50 zł.
29 lut 2016, 16:44
pkuzmiak
W podręczniku jest napisane wszystko, nie tylko to
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
29 lut 2016, 20:00
Nadir
pkuzmiak
W podręczniku jest napisane wszystko, nie tylko to
Wszystko to może nie, bo wtedy podręcznik musiałby mieć kilka tysięcy stron, ale to akurat jest.
29 lut 2016, 20:03
Kochani , wracam podkulonym ogonem... NIE WIEM JAK ZAŁOŻYĆ SPRAWĘ dot. nadpłaty w KP...<_<
Termin mam na czwartek. Decyzja gotowa w dokumencie tekstowym, a w systemie cisza. Pomocy!
Weszłam na konto-operacje-sprawy-dodaj i dalej mam albo 1) sprawy administracyjne - postępowanie, albo 2) sprawy administracyjne- sprawy