Zresztą co z zapowiadanym wcześniej wartościowaniem stanowisk? Chyba była mowa o czymś takim...
Po co wartościować coś co od nowego roku się zmieni, niepotrzebna robota.
Wycofuje swój post Dziś Izba przysłała pismo o przesłanie opisów stanowisk z szybkim terminem realizacji (na ich załączonym formularzu w postaci edytowalnej) w związku z wartościowaniem stanowisk. Czyżby w celu przymiarki do podwyżek?
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
18 kwi 2016, 21:14
Re: Znowu bez podwyżek...
A skąd takie info? Masz jakieś dokładniejsze informacje? Co i kiedy?
19 kwi 2016, 06:30
witam czy może ktoś powiedzieć skąd wziąć informację dot. średnich krajowych mnożników dla poszczególnych stanowisk? dzięki
19 kwi 2016, 07:13
Radosnick
A skąd takie info? Masz jakieś dokładniejsze informacje? Co i kiedy?
Jeżeli to do mnie to pismo jest z wczoraj, urzędy mają przesłać opisy stanowisk które będą wykorzystane do wartościowania stanowisk. Dla jakich celów, tzn. czy jest to sztuka dla sztuki bo "trzeba zrobić wartościowanie" czy będzie z tego coś wynikać np. zostanie uwzględnione przy podziale podwyżek, to nie wiem.
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
19 kwi 2016, 07:17
gosia1966
witam czy może ktoś powiedzieć skąd wziąć informację dot. średnich krajowych mnożników dla poszczególnych stanowisk? dzięki
jest w wątku o nagrodach za I kwartał.
19 kwi 2016, 07:30
Tutaj wklejam tabelę z tamtego wątku - nie wiem jakie jest jej źródło. ALE żeby nie było tak pięknie - popatrzcie sobie na średnie mnożniki w US - osoby o wyższych stanowiskach mają mniejsze mnożniki niż te na niższych stanowiskach. To jakaś PARANOJA!
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
19 kwi 2016, 08:00
to nie paranoja tylko parodia
19 kwi 2016, 10:11
Skoro stanowiska właściwie nie odzwierciedlają obowiązków ani umiejętności, to nie widzę w tej sytuacji nic dziwnego.
19 kwi 2016, 10:20
optimus128
Skoro stanowiska właściwie nie odzwierciedlają obowiązków ani umiejętności, to nie widzę w tej sytuacji nic dziwnego.
w jednostkowych przypadkach nie byłoby w tym nic dziwnego, ale jeżeli "średnia" pracowników na wyższym stanowisku jest niższa od pracowników niższego stopnia to coś tu chyba jest nie tak?! Różne umiejętności i zakres obowiązków mają też pracownicy o tym samym stopniu służbowym i tutaj wskaźnik powinien to odzwierciedlać w każdym indywidualnym przypadku, co nie oznacza że średnia przykładowo inspektów powinna być wyższa od starszych inspektorów. Chyba, że chodzi Ci o to, że jak ktoś dostaje awans bez podwyżki to oznacza że jest gorszym pracownikiem od tego co nie dostaje awansu i ma niższy stopień służbowy ale za to wyższy wskaźnik najczęściej zasiedziany z dawnych lat...
19 kwi 2016, 10:35
Skąd tak wysoka średnia mnożnika np. u referenta w US, skoro w moim urzędzie prawie wszyscy (nie tylko referenci) łapią się na powyżkę do mnożnika 1,5 i dla wielu osób to będzie duża podwyżka bo od mnożnika 1,2
19 kwi 2016, 10:56
U mnie w US referent nie ma nawet 1,15 więc te 1,56 to jakiś kosmos (kolega inspektor 1,3 z groszami). Zaczynam wątpić w autentycznośc tego ,,załącznika".
19 kwi 2016, 11:01
jak zwolnią 50% urzędników to kasa będzie nawet 2.0 dla referenta.
19 kwi 2016, 11:02
leoncjo
Tutaj wklejam tabelę z tamtego wątku - nie wiem jakie jest jej źródło. ALE żeby nie było tak pięknie - popatrzcie sobie na średnie mnożniki w US - osoby o wyższych stanowiskach mają mniejsze mnożniki niż te na niższych stanowiskach. To jakaś PARANOJA!
Ciekawi mnie sposób wyliczenia tych mnożników? Wartości zawarte w arkuszu są nierealne w US. Może ktoś dodał trzynastkę, wczasy pod gruszą i ewentualne nagrody-premie podzielił przez kwotę bazową i 12 miesięcy i takie coś mu wyszło ale nawet tak licząc nadal uważam, że te dane są nierzeczywiste.
19 kwi 2016, 11:30
Herbatnick
U mnie w US referent nie ma nawet 1,15 więc te 1,56 to jakiś kosmos (kolega inspektor 1,3 z groszami). Zaczynam wątpić w autentycznośc tego ,,załącznika".
W autentyczność Twoich wypowiedzi też trudno wierzyć, przecież najniższy mnożnik w US-ach to 1,2.