U mnie w US referent nie ma nawet 1,15 więc te 1,56 to jakiś kosmos (kolega inspektor 1,3 z groszami). Zaczynam wątpić w autentycznośc tego ,,załącznika".
W autentyczność Twoich wypowiedzi też trudno wierzyć, przecież najniższy mnożnik w US-ach to 1,2.
Chyba w Warszawie. Widziałem na własne oczy mnożniki 1,095 u referenta. I dam sobię rękę uciąć za to.
19 kwi 2016, 12:01
Re: Znowu bez podwyżek...
pitterek
Herbatnick
U mnie w US referent nie ma nawet 1,15 więc te 1,56 to jakiś kosmos (kolega inspektor 1,3 z groszami). Zaczynam wątpić w autentycznośc tego ,,załącznika".
W autentyczność Twoich wypowiedzi też trudno wierzyć, przecież najniższy mnożnik w US-ach to 1,2.
W moim US są referenci poniżej 1.2
19 kwi 2016, 12:02
To sorki, wydawało mi sie, że takie były założnia zeszłorocznych podwyżek. Mnożnik minimun 1,2
19 kwi 2016, 12:08
pitterek
Jestem starszym referentem- mój mnożnik od końca zeszłego roku to 1,12. Poprzednio jako referent miałem uwaga uwaga 0,965.
19 kwi 2016, 12:25
pitterek
To sorki, wydawało mi sie, że takie były założnia zeszłorocznych podwyżek. Mnożnik minimun 1,2
Nic się nie stało, czasami ciężko jest uwierzyć w takie rzeczy Niestety taka jest prawda. Dlatego w tym roku widząc na umowie u referenta mnożnik 1,095, a teraz wg tego załącznika mnoznik u referenta ponad 1,5 to jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
19 kwi 2016, 12:49
A w co tu wierzyć czy nie wierzyć? Co to daje? Skoro na papierze średnia wskaźnika jest wysoka to się cieszcie, może kiedyś dorównają nam do średniej w skali kraju. Jakby wyszło, że średni wskaźnik dla powiedzmy referenta to nie 1,53 tylko 1,2 to byłoby wg. Was lepiej? Wyrównaliby do 1,2 i kazaliby się cieszyć za ,,wyrównanie dysproporcji". A tak, wyrównają do 1,5 i nadal będę poniżej średniej krajowej mnożnika dla danego stopnia co może kiedyś skutkować wyrównaniem do średniej wartości.
19 kwi 2016, 13:02
Po prostu nie widziałem referenta z mnożnikiem 1,5. To tak jakby ktoś pokazywał Ci Fiata126p na fabrycznym silniku 2.2. No nie ma... No ale obyś miał rację. Może po tej całej burzy zmiany wyjdą na dobre wszystkim.
19 kwi 2016, 13:09
A ja widziałem z mnożnikiem około 1.5. Referent może mieć max 2.7 - jak ktoś ma dużo to się nie przyzna, jak ma mało to rozgłasza.
19 kwi 2016, 14:22
Funto
A tak, wyrównają do 1,5 i nadal będę poniżej średniej krajowej mnożnika dla danego stopnia co może kiedyś skutkować wyrównaniem do średniej wartości.
Wyrównywać do średniej można tak długo, dopóki wszyscy nie będziemy zarabiali dokładnie tyle samo, ale o to w wynagradzaniu to raczej nie chodzi bo wracamy do przeszłości i rozwiązania "czy się stoi czy się leży 1500 się należy". Jak będzie to pewnie niedługo się okaże, byle nie wyszło tak jak z obietnicami poprzedniej ekipy - pozostały tylko obietnice.
20 kwi 2016, 07:25
U mnie w US ponad 50% załogi zarabia poniżej 1,5. I to poczynając od referenta do starszego komisarza, w tym fachowcy z wieloletnim doświadczeniem i stażem. Pytam więc jakim cudem są takie mnożniki w tych tabelach? W jakich US się tyle zarabia, by w skali kraju wyszły takie średnie? Dajcie namiar, bo może warto się zastanowić nad przeprowadzką...
20 kwi 2016, 10:52
leoncjo
U mnie w US ponad 50% załogi zarabia poniżej 1,5. I to poczynając od referenta do starszego komisarza, w tym fachowcy z wieloletnim doświadczeniem i stażem. Pytam więc jakim cudem są takie mnożniki w tych tabelach? W jakich US się tyle zarabia, by w skali kraju wyszły takie średnie? Dajcie namiar, bo może warto się zastanowić nad przeprowadzką... :angry2:
pewnie jak zwykle wskaźniki zawyża stolica
20 kwi 2016, 10:59
Ja mam wiedzę o takich wskaźnikach w US - komisarz min 1,45 (80% 1,45 zaś 20% powyżej do 1,8 max), inspektor max 1,40, referent od 1,2 do 1,3 - WNIOSEK wszyscy zostaniemy zrównani do SUPER KOMISARZY Po wejściu KAS na zasiłek i jak dobrze zadziałamy to i 500+ dostaniemy hee nawet przy jednym dziecku, zasiłek rodzinny i może jakaś dopłata do czynszu
20 kwi 2016, 21:57
A my mieliśmy zebrania z kierownikami i powiedzieli, że podwyżki wstrzymane do 01.01.2017 Dotyczy IS Gdańsk. Także ja już nic z tego nie rozumiem Smutno, że w innych izbach już w tym roku będą pracować na wyższych mnożnikach
21 kwi 2016, 10:48
balbina22
A my mieliśmy zebrania z kierownikami i powiedzieli, że podwyżki wstrzymane do 01.01.2017 Dotyczy IS Gdańsk. Także ja już nic z tego nie rozumiem Smutno, że w innych izbach już w tym roku będą pracować na wyższych mnożnikach