Teraz jest 10 wrz 2025, 21:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA11 lis 2006, 15:48

POSTY        30
"A ci, co zostaną będą (za darmo) musieli kształcić nowych pracowników, których zarobki i stanowiska będą równe ich zarobkom i stanowiskom."

10/10  :D

Ostatnio edytowano 10 mar 2007, 12:40 przez nadszyszkownik, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 12:04

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

A ci, co zostaną będą (za darmo) musieli kształcić nowych pracowników, których zarobki i stanowiska będą równe ich zarobkom i stanowiskom.

Oby to była prawda. :)
Bo może okazać się, że Ci co zostaną będą (za darmo) musieli kształcić nowych pracowników, których zarobki i stanowiska będą wyższe od ich zarobków i stanowisk. Niemożliwe? Zobaczymy. ;)

Ale tak na marginesie: z postów na tym forum jasno wynika, że w Skarbówce podwładni utracili zaufanie do przełożonych, a szczególnie do działania Min. Fin., to chora absurdalna sytuacja. Skutek: całkowita demotywacja pracowników... I nic tu nie pomoże proponowana w projekcie KAS formułka „Tak mi dopomóż Bóg”.
I tak będzie dopóty dopóki Polską będą rządzić ludzie Babilonu  :lol:

Ostatnio edytowano 10 mar 2007, 12:53 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 12:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2006, 11:33

POSTY        35

I nic tu nie pomoże proponowana w projekcie KAS formułka „Tak mi dopomóż Bóg”.

Nie sądzicie, że rota ślubowania powinna się raczej kończyć formułą "Boże dopomóż!"
I dotyczyłaby całokształtu: projektu KAS, naszych zarobków, postrzegania naszej grupy zawodowej przez ogół jak również tych, którzy nami kierują.

Ostatnio edytowano 10 mar 2007, 13:48 przez wrozka, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 13:09
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Skutkiem KAS będzie... wzrost gospodarczy, bo szara strefa, która już ma się świetnie, będzie kwitła wobec dezorganizacji Skarbówki, tj. organizacji KAS. No później, za parę lat, Skarbówka liżąc rany się trochę pozbiera. Ale efekty osłabienia i tak słabej administracji Skarbowej Polska będzie odczuwać przez wiele lat.
Czyż I RP nie upadła w głównej mierze z powodu powszechnej niechęci szlachty do płacenia regularnych podatków? Szlachta I RP była zamożna a Rzeczpospolita upadła.
Pozdr. Optymista.

:brawa:
Czym się różni optymista od pesymisty?
Pesymista mówi: już gorzej być nie może!!!  
A optymista: może, może...

A kto to jest optymista?
To taki gość, co na cmentarzu widzi same plusy.
:zeby:

tranqilo                    

Sądząc po projekcie i opinii, że ok. 10% załogi odejdzie na wcześniejsze emerytury to Nowy Rok 2008 urzędy KAS przywitają zdziesiątkowane jak po jakiejś epidemii.

Sęk w tym, że ZUS nie ma dla nich pieniędzy...    :rolleyes:

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:11 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 13:58

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

<!--quoteo(post=6858:date=09. 03. 2007 g. 22:04:name=tranqilo)--><div class='quotetop'>(tranqilo @ 09. 03. 2007 g. 22:04) [snapback]6858[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Sądząc po projekcie i opinii, że ok. 10% załogi odejdzie na wcześniejsze emerytury to Nowy Rok 2008 urzędy KAS przywitają zdziesiątkowane jak po jakiejś epidemii.

Sęk w tym, że ZUS nie ma dla nich pieniędzy...    :rolleyes:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Eee... to się da załatwić, zaliczy się pracowników Skarbówki do tej samej grupy co SB'eków i odbierze się im prawa emerytalne. Wiem... wiem... jest kwestia praw nabytych, ale to muszą być prawa słusznie nabyte, a jeżeli ktoś z własnej woli pracował w Skarbówce III RP to sam sobie jest winien, to jest .... (nie będę cytował klasyków IV RP dalej)!!!
Myślę, że pOseł Artur Z. ze mną się zgodzi.  :mur:

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:12 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 14:41
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Drago, to już było, tylko w polskojęzycznej wersji.

W KASie wszyscy będziemy mówić po angielsku. Czas się przyzwyczajać.
Nawet jeśli za oknem naszego nowego urzędu na początku będzie ściernisko...

10 mar 2007, 15:15

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Eee... to się da załatwić, zaliczy się pracowników Skarbówki do tej samej grupy co SB'eków i odbierze się im prawa emerytalne. Wiem... wiem... jest kwestia praw nabytych, ale to muszą być prawa słusznie nabyte, a jeżeli ktoś z własnej woli pracował w Skarbówce III RP to sam sobie jest winien to jest .... (nie będę cytował klasyków IV RP dalej) !!!
Myślę że pOseł Artur Z. ze mną się zgodzi  :mur:

Jeżeli w taki sposób potraktują pracowników "aparatu ucisku III RP", to co zrobią z reżimowcami, którzy zaczęli "karierę" w skarbowości jeszcze przed rokiem 1989?
Od razu pod ścianę czy dadzą 48 godz. na wyjazd za granicę?

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:13 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 16:08
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Jeżeli w taki sposób potraktują pracowników "aparatu ucisku III RP", to co zrobią z reżimowcami, którzy zaczęli "karierę" w skarbowości jeszcze przed rokiem 1989?
Od razu pod ścianę czy dadzą 48 godz. na wyjazd za granicę?

48 godz. raczej nie, to zbytek łaski.

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:13 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 18:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2006, 15:26

POSTY        91
<!--coloro:#000099--><span style="color:#000099"><!--/coloro-->Co wg Was oznacza:
"Art. 115. 1. Czas pełnienia służby urzędnika skarbowego jest określony wymiarem jego obowiązków, z uwzględnieniem prawa do wypoczynku.  
2. W wypadkach uzasadnionych rodzajem służby i jej organizacją może być stosowany system zmianowy."?

Mam wrażenie, że niektórzy pracownicy nowych UAS-ów będą siedzieć po nocach w pracy, by zrealizować swój zakres obowiązków.
Co z tzw. "latawcami" lub "personelem latającym", który obecnie nic nie robi tylko spędza czas na plotkach? Czyżby od stycznia 2008r. będzie tylko podpisywał listę i wracał do domu?
Ciekawe czemu jedni harują jak wół, a inni w tym czasie malują paznokietki? <!--colorc--></span><!--/colorc-->

10 mar 2007, 18:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA31 gru 2006, 13:15

POSTY        21

<!--quoteo(post=6867:date=10. 03. 2007 g. 06:56:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 10. 03. 2007 g. 06:56) [snapback]6867[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
A ci, co zostaną będą (za darmo) musieli kształcić nowych pracowników, których zarobki i stanowiska będą równe ich zarobkom i stanowiskom.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przełożeni będą głupsi od swoich podwładnych. Skutkować to będzie tym, że błędami wynikającymi z własnej niewiedzy i braku doświadczenia obciążać będą pracowników.

A kto się tym będzie przejmował? Najważniejsze, że będziemy mieli ładnie wyglądających chłopców i dziewczynki przyjaźnie uśmiechających się do niejednokrotnie mądrzejszych od nich podatników (wizja przyjaznej administracji podatkowej). Profesjonalizm będzie za 3 - 5 lat (bo tyle trzeba czasu, żeby adept sztuki zaczął kumać o co chodzi w tej naszej dżungli podatkowej).

10 mar 2007, 19:54
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Odwołują DIS-a z Warszawy, a kto ruszy niezatapialnych NUS-ów z Woli, Mokotowa, Piaseczna? Te zażywne panie są chyba przyśrubowane do stołków. Urzędy się rozlatują (dosłownie i w przenośni), a one ciągle trwają na stanowiskach z poczuciem nieogarnionego zadowolenia. W województwie mazowieckim są jeszcze niektórzy naczelnicy co tworzyli te urzędy. Oj przydała by się miotła, żeby zrobić z tym towarzystwem porządek. :za2:

Starzec                    

....A kto się tym będzie przejmował? Najważniejsze, że będziemy mieli ładnie wyglądających chłopców i dziewczynki przyjaźnie uśmiechających się do niejednokrotnie mądrzejszych od nich podatników (wizja przyjaznej administracji podatkowej). Profesjonalizm będzie za 3 - 5 lat (bo tyle trzeba czasu, żeby adept sztuki zaczął kumać o co chodzi w tej naszej dżungli podatkowej).

Twe dwie wypowiedzi Starzec umieścił w odstępie 8-miu minut. Do tej pory byłem przeciwny Eutanazji, teraz mam wątpliwości. Ponoć mądrych ludzi Pan Bóg stworzył, a stare osły same rosły.

10 mar 2007, 20:14

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

"Art. 115. 1. Czas pełnienia służby urzędnika skarbowego jest określony wymiarem jego obowiązków, z uwzględnieniem prawa do wypoczynku."

Już ktoś o tym pisał. To będzie jak w Policji.
Przychodzisz do roboty na 8:00, harujesz, o 15:55 zaczynasz zbierać graty, a o 15:58 wpada kierownik i mówi, aby się nie pakować bo jest "akcja" i siedzimy "do oporu".

Ale ma to swoje zalety, zaoszczędzi się bilet na autobus (ew. paliwo do auta) na drogę do domu, bo od 8:00 zaczyna się nowy dzień pracy.

No cóż, budowa IV RP wymaga poświęceń.

I tak będzie dopóty dopóki w Polsce będą rządzić ludzie Babilonu.  :nonono:  

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:15 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 20:52
Amator

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:44

POSTY        10

<!--quoteo(post=6893:date=10. 03. 2007 g. 18:50:name=teges)--><div class='quotetop'>(teges @ 10. 03. 2007 g. 18:50) [snapback]6893[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
"Art. 115. 1. Czas pełnienia służby urzędnika skarbowego jest określony wymiarem jego obowiązków, z uwzględnieniem prawa do wypoczynku."

Już ktoś o tym pisał. To będzie jak w Policji.
Przychodzisz do roboty na 8:00, harujesz, o 15:55 zaczynasz zbierać graty, a o 15:58 wpada kierownik i mówi, aby się nie pakować bo jest "akcja" i siedzimy "do oporu".

Ale ma to swoje zalety zaoszczędzi się bilet na autobus (ew. paliwo do auta) na drogę do domu, bo od 8:00 zaczyna się nowy dzień pracy.

No cóż, budowa IV RP wymaga poświęceń.

I tak będzie dopóty dopóki w Polsce będą rządzić ludzie Babilonu.  :nonono:  

Ale przecież w kontroli to już tak jest! Zdarzało się, że w piątek o 14:30 dowiedziałem się o akcji w sobotę (pech, że akurat nie mogłem być w terenie...) i plany rodzinne poszły się j...! Albo o 14:00 dowiadywałem się, że "wieczorem" (ok. 22) jest "akcja" w firmie działającej o tej porze. Więc nic nowego pod słońcem.

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:16 przez maruda, łącznie edytowano 1 raz

10 mar 2007, 22:07

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Ale przecież w kontroli to już tak jest! Zdarzało się, że w piątek o 14:30 dowiedziałem się o akcji w sobotę (pech, że akurat nie mogłem być w terenie...) i plany rodzinne poszły się j...! Albo o 14:00 dowiadywałem się, że "wieczorem" (ok. 22) jest "akcja" w firmie działającej o tej porze. Więc nic nowego pod słońcem.

No ale podstaw prawnych do tego nie było, a teraz będą.
Reasumując JEST DOBRZE, A MA BYĆ LEPIEJ. <_<

Ostatnio edytowano 11 mar 2007, 08:16 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

11 mar 2007, 00:02
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 121  Następna strona