My tu ble, ble a lekarze już zapowiedzieli strajk w maju bo chcą zarabiać jak sędziowie. Czy im wolno strajkować? Biorąc pod uwagę składaną przez nich przysięgę i "podmiot", na którym pracują, to im, tym bardziej właśnie im, nie wolno strajkować! My pracujemy nad podatkami dla państwa i TO państwo nie chce dać nam podwyżek. Więc kto tu może strajkować i domagać się podwyżek, lepszych przepisów i tym samym lepszego traktowania podatników??? Zobaczycie, że dla lekarzy pieniądze się znajdą.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:32 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz
20 kwi 2007, 20:40
Moim zdaniem NAJWYŻSZY czas zacząć akcję protestacyjną, ale w BARDZO radykalnej formie! Może 30 kwietnia...? Wtedy na pewno będą o nas mówić!
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:32 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz
21 kwi 2007, 08:08
Zgadza się, 30 kwietnia i już!!! Co na to związki???
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 06:33 przez jordi123, łącznie edytowano 1 raz
21 kwi 2007, 09:51
Najlepiej w formie urlopu na żądanie.
Choć lektura dzisiejszego "Dziennika" podsuwa inne rozwiązanie.
Skoro 40 milionów nie zostanie wydane zgodnie z ustawą budżetową, może by je zagospodarować???
21 kwi 2007, 16:29
Witam i przepraszam za to, że się nie odzywałem. Kilka dni temu "zostałem poproszony" przez Bardzo Miłą Panią, abym nic nie zamieszczał "na razie" na forum i w ogóle, a była to taka z próśb, z serii "co się nie odmawia". Wywalczyłem tylko to, iż będę wiedział, kiedy można projekt zamieścić i mam nadzieję, że będzie to w przyszłym tygodniu. Mogę napisać tylko to, iż jest on bardziej "rzeczowy", dokładniejszy i "rewolucyjny". Ale wszystko jeszcze przed nami. Pozdrawiam i czekam na "głos" Wielkiego Brata, który da znać, kiedy można obwieścić światu to coś...
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 10:31 przez Wschodnicelnik, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 08:11
Z opóźnieniem ogłoszenia projektu chodzi zapewne o to, aby przed końcem okresu składania zeznań nie było protestów (grupowe "kacowe" albo oddawanie krwi w ostatnim dniu kwietnia). Bo potem ewentualne protesty już nikogo nie będą obchodzić. Dlatego do końca kwietnia żaden projekt nie ujrzy światła dziennego, nad czym czuwa "Wielki Brat".
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 19:03 przez Damian79, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 11:06
Szkoda, że "miła Pani" zabroniła publikacji. Jednak nie ma wolności słowa .
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 19:04 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 11:22
Nie zabroniła tylko "poprosiła".
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 19:04 przez Wschodnicelnik, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 16:28
Wschodnicelnik
Nie zabroniła tylko "poprosiła".
A kobiecie się nie odmawia. :brawa:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2007, 19:04 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 19:02
wjawor
<!--quoteo(post=8762:date=22. 04. 2007 g. 16:28:name=Wschodnicelnik)--><div class='quotetop'>(Wschodnicelnik @ 22. 04. 2007 g. 16:28) [snapback]8762[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nie zabroniła tylko "poprosiła".
A kobiecie się nie odmawia. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Co fakt to fakt. A więc będę czekała cierpliwie, aż "miła Pani" da znak, że już można posiadaną przez Ciebie wersję opublikować . A swoją drogą strasznie z Ciebie posłuszny skarbowiec .
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Ostatnio edytowano 23 kwi 2007, 07:44 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 19:38
nowa
Co fakt to fakt. A więc będę czekała cierpliwie, aż "miła Pani" da znak, że już można posiadaną przez Ciebie wersję opublikować . A swoją drogą strasznie z Ciebie posłuszny skarbowiec .
Raczej macho - dżentelmen. :piwo:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 23 kwi 2007, 07:44 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 20:05
Informacja od WSCHODNICELNIKA, gdy będzie miał "pozwolenie" na opublikowanie projektu nic nie da, bowiem już wszyscy będą mogli na stronie Ministerstwa przeczytać. O ile pamiętam to projekt ma być poddany pod dyskusję związkom zawodowym. A swoją drogą ciekawe skąd "miła pani" wiedziała, że to celnik puścił farbę i teraz jego należy prosić o zachowanie tajemnicy...
Ostatnio edytowano 23 kwi 2007, 07:45 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz
22 kwi 2007, 21:52
Wschodnicelnik
[...] Kilka dni temu "zostałem poproszony" przez Bardzo Miłą Panią, abym nic nie zamieszczał "na razie" na forum i w ogóle, a była to taka z próśb, z serii "co się nie odmawia". Wywalczyłem tylko to, iż będę wiedział, kiedy można projekt zamieścić [...]
Damian79
Z opóźnieniem ogłoszenia projektu chodzi zapewne o to, aby przed końcem okresu składania zeznań nie było protestów (grupowe "kacowe" albo oddawanie krwi w ostatnim dniu kwietnia). Bo potem ewentualne protesty już nikogo nie będą obchodzić. Dlatego do końca kwietnia żaden projekt nie ujrzy światła dziennego, [...]
Trafne spostrzeżenie... czy może chodzić o coś innego z tym odroczeniem publikacji - macie jakieś sugestie?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 23 kwi 2007, 07:46 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
23 kwi 2007, 06:41
elsinore
Trafne spostrzeżenie... czy może chodzić o coś innego z tym odroczeniem publikacji - macie jakieś sugestie?
No wiesz, zbliża się termin imienin. Trzeba zrobić zakupy... urwanie głowy.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 23 kwi 2007, 11:34 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz