Teraz jest 11 wrz 2025, 13:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 121  Następna strona
Projekt ustawy o Krajowej Administracji Skarbowej 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 11:45

POSTY        52

A tak dobrze się zapowiadało. :brawa:

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:07 przez gl35, łącznie edytowano 1 raz

24 kwi 2007, 21:57
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

Jak to? Reformy nie będzie??? Czyli wypłaty nadal na poziomie 1.500zł netto?

Może będzie jakaś marchewkowa minimalna podwyżka by podciągnąć pensje minimalne referentów. Na razie odczuwam pierwsze skutki reformy w dużej obniżce kwoty nagrody kwartalnej (wypłacanej razem z oszczędnościami) spowodowanej odejściem kilku osób na wcześniejszą emeryturę co spowodowało zapaść w funduszu płac. I tak się zapowiada na następne kwartały (jeśli starczy pieniędzy na płace bo ma odejść 12% kadry).  

Sytuacja nie jest jednak bezbadziejna. Bardzo się cieszę, że mamy duży wzrost gospodarczy...

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:08 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

24 kwi 2007, 23:23

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd
A było tak pięknie  :rolleyes: , bo u mnie kierownictwo na gwałt zaczęło się dokształcać, aby mgr'y załatwić do 01.01.2008 r.  :D  a niektórzy to już walizki spakowali... a tera to już nic nie wiadomo. :blink:

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:08 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2007, 15:42

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Do lipca mogą jeszcze zawsze kupić dyplomy na Stadionie Dzisięciolecia, gorzej jeśli teraz odpuszczą, a w międzyczasie im  zaorają Jarmark Europy.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:08 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2007, 15:53

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:51

POSTY        197

Ależ mnie dzisiaj wkur...ili. Niech no ochłonę... Ale żeby mieć powód do rąbania to trochę powiem... Połączenie tylko na poziomie Izb Celnych i Skarbowych, zero reform w cle (na razie) za wyjątkiem wyjścia akcyzy do US-ów. Reszta na dalszy czas (przyszły okres). I teraz będzie się działo. :) Ale ja biorę wolne od jutra z roboty (urlopik i za granicę) i może nie wrócę? A ten kto wie niech mi naskoczy! A jak naskoczy to wszystko wyśpiewam (bez prądu na jajkach)...

Ruskiej wódki się opiłeś? Bo jakoś niewiele rozumiem z Twojej wypowiedzi...

Jeszcze kilka dni temu pisałeś, że znasz projekt i że zmiany są w wielu miejscach rewolucyjne... Dzisiaj twierdzisz, że właściwie nie będzie ŻADNYCH reform...?

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:09 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2007, 22:07

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:08

POSTY        541

LOKALIZACJAZewsząd

Do lipca mogą jeszcze zawsze kupić dyplomy na Stadionie Dzisięciolecia, gorzej jeśli teraz odpuszczą, a w miedzyczasie im  zaorają Jarmark Europy.

Spoko, można jeszcze będzie kupić dyplomy mgr wydane przez Uniwersytet w Hanoi (wiet. Ha Nội) tyle że w języku wietnamskim.  :piwo:

Ostatnio edytowano 25 kwi 2007, 23:26 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2007, 23:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Oglądałam dzisiaj w sejmie debatę na temat samobójstwa B. Blidy. Z zazdrością słuchałam jak Ziobro i Wasserman bronili ABW. Od zaraz posłowie, a i także wszyscy Polacy uzyskali w miarę szczegółową informację na temat spraw, w które może być zamieszana wyżej wymieniona. Dlaczego pracowników skarbowych podobnie jak Ziobro nie broni Ministerstwo Finansów? Dlaczego nigdy ciepłego słowa nie wypowiedziała się o pracy skarbowców nasza Minister Pani Gilowska? Dlaczego z przekrętami Pana Kluski i piekarza z Legnicy zwlekano tak długi okres czasu, że środki masowego przekazu i jej wysokość Jaworowicz pozwoliły ugruntować teorię skrzywdzenia powyższych podatników. Z uzasadnienia decyzji wystawionych na ich zobowiązania wprost wynika przekręt i ich wina nie budzi zastrzeżeń.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:10 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz

25 kwi 2007, 23:26
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Oglądałam dzisiaj w sejmie debatę na temat samobójstwa B. Blidy.  Z zazdrością słuchałam jak Ziobro i Wasserman bronili ABW. Od zaraz posłowie a i także wszyscy Polacy uzyskali w miarę szczegółową informację na temat spraw w które może być zamieszana wyżej wymieniona. Dlaczego pracowników skarbowych podobnie jak Ziobro nie broni Ministerstwo Finansów? Dlaczego nigdy ciepłego słowa nie wypowiedziała się o pracy skarbowców nasza Minister Pani Gilowska? Dlaczego z przekrętami Pana Kluski i piekarza z Legnicy zwlekano tak długi okres czasu, że środki masowego przekazu i jej wysokość Jaworowicz pozwoliły ugruntować teorię skrzywdzenia powyższych podatników.Z uzasadnienia decyzji wystawionych na ich zobowiązania wprost wynika przekręt i ich wina nie budzi zastrzeżeń.

Nie odbiegaj od topicu Ramzes... a próby wyjaśnienia odpowiedzi na stawiane przez Ciebie pytania podejmowano m.in. tutaj:

<a href="http://www.skarbowcy1.home.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=329&sid=68b8d031b860465a74be11b88caf1322" target="_blank">http://www.skarbowcy1.home.pl/index.php?na...4be11b88caf1322</a>

oraz tutaj:

<a href="http://www.skarbowcy1.home.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=1303&sid=68b8d031b860465a74be11b88caf1322" target="_blank">http://www.skarbowcy1.home.pl/index.php?na...4be11b88caf1322</a>

26 kwi 2007, 00:03
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:26

POSTY        247
Elsinore,  być może odbiegam od tematu, ale przyznać należy, że teraz my w urzędach bardzo ciężko pracujemy, przyjmując zeznania. Pewnie Ty w US nie pracujesz i nie wiesz jak to jest przyjmować przez 8 godzin zeznania od zdenerwowanych i sfrustrowanych podatników. Mają pretensje do systemu podatkowego, całego państwa a złość spada na nas. Dlaczego w tym okresie nie przeprowadza się z nami wywiadów, nie podaje się jak ciężko wytłumaczyć wypełnienie zeznania osobie, która nie wie co to procent. Pracujemy codziennie do godz. 18-tej. Już od kilkunastu lat nie możemy jak wszyscy z całej Polski pojechać na długi łykend w pierwszych dniach maja. O tym powinno się mówić!

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:12 przez aneleh, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2007, 09:35
Amator

REJESTRACJA03 mar 2007, 21:56

POSTY        21
Nie wiem jak innych, ale mnie to Wschodnicelnik zdenerwował. Po co On w ogóle takie rzeczy wypisuje. Ma projekt, ale nie może powiedzieć co w nim jest. Zmiany najpierw rewolucyjne, później niby wycofanie się z reformy. Co mnie to obchodzi, że masz a nie możesz pokazać, bo Cię "poproszono"? Apeluję o nie wypisywanie takich ****ół. Jak zabroniono się odzywać to nie pisz w ogóle. Informacje typu "wiem ale nie powiem" myślę, że nikogo nie interesują. Żegnam ozięble. :angry:

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:12 przez Piks, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2007, 18:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo

Oglądałam dzisiaj w sejmie debatę na temat samobójstwa B. Blidy.  Z zazdrością słuchałam jak Ziobro i Wasserman bronili ABW. Od zaraz posłowie a i także wszyscy Polacy uzyskali w miarę szczegółową informację na temat spraw w które może być zamieszana wyżej wymieniona. Dlaczego pracowników skarbowych podobnie jak Ziobro nie broni Ministerstwo Finansów? Dlaczego nigdy ciepłego słowa nie wypowiedziała się o pracy skarbowców nasza Minister Pani Gilowska? Dlaczego z przekrętami Pana Kluski i piekarza z Legnicy zwlekano tak długi okres czasu, że środki masowego przekazu i jej wysokość Jaworowicz pozwoliły ugruntować teorię skrzywdzenia powyższych podatników.Z uzasadnienia decyzji wystawionych na ich zobowiązania wprost wynika przekręt i ich wina nie budzi zastrzeżeń.

Ale za to Zyta nie wręcza kwiatów podatnikom jak Ciesielski u Jaworowicz.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:13 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2007, 19:03

POSTY        197
PIKS - czy Ty nie widzisz jak wszystko układa się w logiczną całość? Najpierw gostek publikuje na forum jakiś tekścik projektu Ustawy, która w końcu okazuje się, że nie jest żadnym projektem. I robi to w czasie, kiedy akurat możnaby pomyśleć o jakimś proteście (bo okres marzec - kwiecień  jest zdecydowanie najlepszym okresem do tego typu działań). Związki zawodowe, zamiast walczyć o podwyżki, zajmują się projektem ustawy... Mija czas - za kilka dni 30 kwietnia. Nie ma już żadnych szans na zorganizowanie czegokolwiek. A więc Wschodnicelnik oświadcza, że zasadniczo żadnej reformy nie będzie i on zasadniczo ma to w d... Teraz to my sobie już możemy - po 30 kwietnia WSZYSCY będą mieli nas tak głęboko w d.... Więc mają z nami 10 miesięcy spokoju - przynajmniej do marca 2008 r. - żeby nie wiem, co związki robiły - teraz wywalczymy G Ó W N O!!! A o reformie NIKT nawet nie myślał!!! Daliśmy się wyj... bez mydła. I kto tego nie rozumie ten kiep.

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:14 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2007, 19:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117
Naprawdę wierzysz, że zdobylibyśmy się na taki protest?

Ostatnio edytowano 26 kwi 2007, 19:50 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2007, 19:49

POSTY        197
Nie wiem czy byśmy się zdobyli i na jaki... Ale w jednym musisz mi przyznac rację. Nawet protest polegający na zamknięciu dla petentów połowy kibli w US-ach a przeprowadzony 30 kwietnia dałby nam większy rozgłos medialny i zdecydowanie bardziej dostrzegalny wydźwięk naszych postulatów w społeczeństwie niż nawet kilkutysięczna demonstracja przeprowadzona przed MF w grudniu, czy lipcu...

Ostatnio edytowano 27 kwi 2007, 19:14 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz

26 kwi 2007, 20:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1692 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 121  Następna strona