Teraz jest 10 wrz 2025, 22:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 79  Następna strona
SSP 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Post Re: SSP
Marikajs                    

Kochani , wracam  podkulonym ogonem... NIE WIEM JAK ZAŁOŻYĆ SPRAWĘ dot. nadpłaty w KP...<_<

Termin mam na czwartek. Decyzja gotowa w dokumencie tekstowym, a w systemie cisza. Pomocy!
(....)
Czy źle wchodzę czy nie mam jakiejś mikroroli?

W podręczniku nie ma?... ;)

PS. To, broń Boże nie złośliwość, tylko przekora  :piwo:

A dla Pkuzmiak duże  :brawa: za pomocną dłoń.

29 lut 2016, 20:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Marikajs                    

Kochani , wracam  podkulonym ogonem... NIE WIEM JAK ZAŁOŻYĆ SPRAWĘ dot. nadpłaty w KP...<_<

Sprawy, potem klikasz postępowanie i potem wybierasz akcję "nadpłata/zwrot".

29 lut 2016, 20:49
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
Czy dokonujecie wysyłki z SSP poprzez ePUAP ?
Bo spotkałem się z takim pytaniem.
Czy póki co to jeszcze nie działa?

29 lut 2016, 21:09
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Nadir                    

Prawie działa. Jeszcze nie wszyscy wdrożyli a czasem efekt jest jak na zdjęciu poniżej.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

29 lut 2016, 23:00
Amator

REJESTRACJA11 lut 2016, 10:26

POSTY        12
Nadir                    

Nie ma bezpośredniej wysyłki z SSP na e-PUAP.
Robi się to za pośrednictwem SZD.
Wydaje mi się, że na Drogowskazie są informacje na ten temat.
:czytaj:

pkuzmiak                    

Marikajs                    

Sprawy, potem klikasz postępowanie i potem wybierasz akcję "nadpłata/zwrot".

Oczywiście na koncie podatku KP.  :wysmiewacz:

:czytaj:

29 lut 2016, 23:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 paź 2009, 08:24

POSTY        7
Powrócę jeszcze do nadpłat w KP. Jest problem ze zwrotem nadpłaty za 2015r w kwocie ( w wysokości)  stwierdzonej w decyzji na nadpłatę  za 2015r., ponieważ system automatycznie potrąca na należności roku 2016 , ( na styczeń, luty, marzec) nawet wtedy gdy wymiar KP  jest jeszcze niewymagalna tj. nie upłynęło 14 dni od odbioru decyzji na 2016r.  Co zrobić w tej sytuacji?  aby podatnik dostał nadpłatę w takiej kwocie jaka jest w decyzji na nadpłatę. Jest to problem występujący w wielu urzędach ,  a w podręczniku , w telekonferencjach, helpach odpowiedzi nie ma.  Pomocy.

02 mar 2016, 09:54
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA28 maja 2009, 18:09

POSTY        5
Mam prośbę - jak obsłużyć (krok po kroku) w SSP PIT-16A za 2015 r. w przypadku, gdy podatnik posiada ulgę uczniowską?

02 mar 2016, 11:05
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:26

POSTY        118
Czy wysyłacie wystąpienie do przewodniczącego zarządu jest o zajęcie stanowiska w sprawie ulgi przez e-puap czy nadal przez operatora pocztowego? Jak przez e-puap to jak to u Was wygląda?

02 mar 2016, 15:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 gru 2015, 14:34

POSTY        22
Czy sygnity poprawia jeszcze błędy w podatkach PCC,SD,KP które USy zgłaszają czy wzięło się już za VAT?
Na ile realne jest wejście od stycznia VATu? Ktoś coś wie?

02 mar 2016, 18:32
Zaawansowany

REJESTRACJA29 lis 2006, 17:32

POSTY        79
Czy wprowadzacie do SZD darowizny do kwoty wolnej jako pismo w sprawie sd, które w ssp jest jako korespondencja przychodząca.?

02 mar 2016, 21:11
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 sie 2009, 14:02

POSTY        2
damapik1                    

Powrócę jeszcze do nadpłat w KP. Jest problem ze zwrotem nadpłaty za 2015r w kwocie ( w wysokości)  stwierdzonej w decyzji na nadpłatę  za 2015r., ponieważ system automatycznie potrąca na należności roku 2016 , ( na styczeń, luty, marzec) nawet wtedy gdy wymiar KP  jest jeszcze niewymagalna tj. nie upłynęło 14 dni od odbioru decyzji na 2016r.  Co zrobić w tej sytuacji?  aby podatnik dostał nadpłatę w takiej kwocie jaka jest w decyzji na nadpłatę. Jest to problem występujący w wielu urzędach ,  a w podręczniku , w telekonferencjach, helpach odpowiedzi nie ma.  Pomocy.

Na karcie „Zwrot” jest na dole zakładka „Zobowiązania do potrącenia”. Przed zaakceptowaniem zwrotu należy tam wejść i na liście zobowiązań zaznaczyć te, na które ma być zaliczona nadpłata. Przy zobowiązaniach, których termin płatności jeszcze nie upłynął trzeba wpisać „0”. Po zaakceptowaniu zwrotu system dokona odpowiednich zaliczeń, oczywiście z pominięciem zobowiązań niewymagalnych, które wcześniej „wyzerujemy”, a resztę podatnik dostanie do zwrotu.

03 mar 2016, 08:04
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2016, 07:49

POSTY        1
Mam problem z nadpłatą w KP. Wydałem decyzję stwierdzającą nadpłatę za III-XII 2015 roku z poziomu okresu 2015-12-31. Teraz przy przekazaniu zwrotu do rachunkowości mogę tylko przekazać zwrot grudniowy, w pozostałych miesiącach widać kwoty nadpłaty ale przy dodaniu zwrotu- "Nie można utworzyć zwrotu (zwrot nie został zaakceptowany albo brak nadpłaty)"

03 mar 2016, 09:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA04 cze 2009, 18:23

POSTY        34
Co robicie z dokumentami stanowiącymi załącznik do SD-3 (np. zaświadczenia z banku, wydruki z ksiąg wieczystych itd...). Scanujecie i są widoczne w SZD? Czy pomijacie? Praktyka w USach jest różna.

03 mar 2016, 20:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2014, 20:42

POSTY        17
Czy w którymś urzędzie pojawił się ostatnio problem z niedziałającym Menedżerem KP?

04 mar 2016, 08:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1098 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 79  Następna strona